Olle į Lietuvą iš Švedijos atvyko prieš dvejus metus, puikiai išmoko lietuvių kalbą ir čia įkūrė kompiuterinius žaidimus kuriančią įmonę. Tačiau prieš tai Stokholme padarė išties įspūdingą karjerą. Vien jau faktas, kad jis per mėnesį uždirbdavo po 20 tūkstančių eurų, yra iškalbingas.

„Mano darbas buvo keliauti ir kalbėti apie žaidimus. Kadangi aš buvau įmonės atstovas, dirbau startuolyje, tai visas mano išlaidas iš esmės padengdavo įmonė.

O kasdienybė buvo tokia – pusryčiai Londone, vakarienė Niujorke, kitą dieną – Singapūras“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakoja jaunas vyras.

Olle Stoholme dirbo įmonėje, kurioje sukurtas ir garsusis saldainiukų „Candy crush“ žaidimas – pastarąjį žaidžia ir nemažai lietuvių ar jų atžalų. O ištisai keliaudamas po pasaulį ir atstovaudamas didelei žinomai kompanijai, ir pats IT pasaulyje tapo tikra žvaigžde.

„Tu visada keliauji ir tu esi žvaigždė visur, bet o kas – tavo tikrieji draugai? Ką tu kvieti? Kartą aš supratau, kad mano gimtadienis po savaitės, bet aš nežinau, ką į jį kviesti. Be to, patyriau didžiulį pervargimą ir perdegimą, todėl nusprendžiau išeiti iš darbo“, – prisipažįsta pašnekovas.

Tuomet išėjęs iš didelės žaidimų kompanijos Olle turėjo tiek santaupų, kad galėjo sau leisti nedirbti bent trejus metus. Pagalvoti, ką nori veikti toliau. Tuo metu ir kilo idėja atvykti į Vilnių ir įsteigti savo kompaniją Lietuvoje.

Beje, Olle gimė Ukrainoje, bet prieš daugybę metų su savo šeima emigravo į Švediją. O prasidėjus pandemijai, atvyko į Lietuvą.

Olle paaiškina, kad net jei kompiuterinis žaidimas kainuoja vieną eurą, bet jei jį žaidžia visame pasaulyje, tai jį sukūręs žmogus nesunkiai tampa milijonieriumi.

„Jeigu jūsų vaikai kažkuo labai domisi, leiskite jiems tą daryti, net jei jums atrodo, kad jie užsiima niekais“, – sako šiemet konferencijai „Login“ itin įdomų pranešimą parengęs Olle.

Atrodytų, niekas savo noru netrokšta gyventi taupiai, tačiau Olle kuklią kasdienybę dabar vadina savo iššūkiu. Jis sąmoningai moka sau vos 1300 eurų atlyginimą, nors yra sėkmingas verslininkas.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)