„Aš esu kazachė ir vaikystėje gyvenau mažame miestelyje Rusijoje. Mano tėtis – musulmonas, o mama mane pagimdė, būdama penkiolikos metų. Mes buvome 5 vaikai. Namuose nuolat buvo psichologinis ir fizinis smurtas, visą mano vaikystę“, – savo pasakojimą laidoje „Kasdienybės herojai“ pradeda herojė.

Gyvendama Rusijoje, mažame kaimelyje, per savo 18-ąjį gimtadienį Žana susipažino su lietuviais. Iš musulmoniškos šeimos kilusi mergina sako neturėjusi daug draugų.

„Žinojau, kad būsiu ištekinta ir gimdysiu vaikus – toks buvo mano aplinkos požiūris į moters gyvenimą“, – prisimena pašnekovė. Tačiau ta pažintis baigėsi merginos pagrobimu.

„Tada buvo atviros sienos. Ir tų žmonių dėka aš atsiradau Lietuvoje. Man buvo paaiškinta, kad nuo šiol esu parduota į seksualinę vergystę. Darysiu tą, tą ir tą. Pasas buvo paimtas, man paaiškino, kad jeigu bandysiu kažką daryti ne taip, turiu mažą sesutę. Savo sesę faktiškai užauginau. Ji man buvo brangiausia iš visų. Man pasakė – dabar ji į pirmą klasę eina, tai ji tiesiog negrįš iš mokyklos. Taip aš patekau į Kauną“, – sunkiai rinkdama žodžius savo istoriją pasakoja moteris.

Kodėl jos neieškojo tėvai?

„Tėvai manęs neieškojo, nes aš jiems paskambinau ir pasakiau, kad viskas man gerai, išvažiavau. Neturėjau supratimo, kad tėvai yra užjaučiantys žmonės, kurie padės, palaikys, priims mane tokią, kokia aš esu. To nebuvo. Aš mąsčiau – čia, kur mane pardavė, bent nemuša. Pradžioje bent nemušė“, – sako Žana.

„Mes turėjome visuomet būti gražios, pasipuošusios, ir vos sulaukus skambučio, sėsti į automobilį ir vykti su vairuotoju pas klientą“, – savo pirmuosius gyvenimo metus Kaune prisimena Žana.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)