45-erių moteris daugelį metų buvo laikoma itin gera Lietuvos žurnaliste ir viešųjų ryšių specialiste. Ji parašė keletą knygų, turėjo savo komunikacijos agentūrą, dirbo su didžiausiais šalies lyderiais. Galbūt dėl to Gabija išties nustebino aplinkinius, kai vieną dieną pastūmė savo karjerą į šoną ir atidarė reabilitacijos namus „Ramunėlė rehab“, į kuriuos kvietė nuo priklausomybės alkoholiui kenčiančias moteris.

„Mudvi buvome susitikusios dar tada, tuose pagalbos namuose, kur mes įsikūrėme ir po to išdidžiai bankrutavome. Aš vis dėlto tikrai nuoširdžiai tikiu, kad mes per gyvenimą galime nugyventi kelias savo versijas, kaip sako žymūs režisieriai“, – atvirai pokalbį laidoje „Kasdienybės herojai“ pradeda pašnekovė.

„Išdidžiai bankrutavome“ – taip tiesiai šviesiai Gabija apibūdina savo projekto pabaigą. Dėl šios idėjos ji ne tik atsisakė puikiai besiklosčiusios karjeros. Į šį verslą buvo sudėtos ir visos šeimos santaupos. O kai esi 4 vaikų mama, tai turėtų būti išties skausminga.

Gabija Vitkevičiūtė

„Esu visiška finansinė beraštė, tikrai prisipažįstu ir dėl to. Bet aš buvau tokia susižavėjus visu tuo, kas vyko. Gavau daug emocinio, moralinio palaikymo, ne finansinio, deja.

Kartais galime išjudėti, nes labai daug žinome. Susiskaičiuojame, pasirašo excelius. Aš ne iš tų. Aš iš pilvo, aš iš jausmo, aš iš gaivalo, aš iš idėjos. Ir tegul tai neskamba kaip nors nebrandžiai arba neadekvačiai, vaikiškai naiviai, bet atsakant į klausimą – 4 vaikai versus prasmės, idėjų paieškos, man nesusiveda tas failas. Aš niekad nesvėriau. Aš kažkaip tikiu, kad mes visi duonai turėsime visada. Aš taip galvoju. Ar mes turėsime duonai su žąsų kepenėlėmis ar su sviestu, ar su uogienėmis? Čia jau yra kiti reikalai“, – neabejoja žinoma moteris.

Gabija pripažįsta, kad jos reabilitacijos namų moterims idėja neatsipirko dėl noro padaryti kuo geresnę kokybę. Centre apsigyvenusias moteris nuolat konsultavo visa komanda gydytojų. Ir nors para nuo priklausomybių sveikstančiai moteriai kainavo 100 eurų, patirtos išlaidos toli gražu neatsipirko. Juolab, kad ir apsigyventi reikia bent mėnesiui, norint apčiuopiamų gydymo rezultatų.

Gabija Vitkevičiūtė

Savo knygoje „Širdies tatuiruotės“ Gabija daug dėmesio skiria ne tik nuo alkoholio priklausomiems žmonėms, bet ir jų artimiesiems. Ir kaip jaučiasi vadinamieji kopriklausomi žmonės, Gabija gali atsakyti iš savo patirties.

Uždariusi reabilitacijos centrą Gabija vis dėl to nesusisuko nuo priklausomybių problemos, ir pati tapo priklausomybių konsultante. Dabar ji nuolatos konsultuoja norinčius nebegerti.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)