Kovodama su moteriško grožio stereotipais, Gabrielė nusirėžė plaukus, atsisakė suknelių. Feminizmas jai – ne teorija iš vadovėlių. Ji savo pavyzdžiu ir gyvenimu siekia jį įkūnyti.

Būdama feministe Gabrielė patikina užsiauginusi storą odą. Ji neabejoja – mes gyvename pilname atgyvenusių stereotipų pasaulyje, kuriame standartiškai, kaip sakoma, „nemoteriškos“ moterys kenčia mūsų visuomenėje.

„Didžiausias nuostolis yra tikriausiai socialinis, nes tu iškrenti iš konteksto ir į tave truputėlį kreivai žiūri kiti, nes nesupranta, kaip čia taip gali būti. Nėra pavyzdžių tokių, nėra aplinkui. Įsijunkite bet ką: LNK, TV3, Delfi TV. Tiesiog skirkite valandą laiko ir praeikite pro vaizdinius, kuriuos ten matote. Ir jeigu jūs rasite bent vieną moterį, kuri atrodo taip, tai atsiųskite man parodyti. Jeigu ten ne aš. Holivudiniuose filmuose net nelabai būna, kartais, kokia nors draugė ten neaiški.

Tai va, nėra tų pavyzdžių. O kai jų nėra, man sunku. Ir kitoms moterims sunku, nes nėra, į ką čia lygiuotis. Gal jos ir norėtų nusikirpti tuos plaukus, gal ir norėtų nesidažyti, bet tiesiog yra toks didelis spaudimas, kad aš suprantu, kodėl jos taip nedaro. Tikrai tai juokingai gal skamba, bet reikia drąsos, kad nusikirptum plaukus“, – sako Gabrielė.

„Man kartais taip nutinka, pavyzdžiui, moterų tualete: iš pirmo žvilgsnio į mane pažiūri. Arba yra tikrai ne kartą buvę komentarų, kad ne tas tualetas.

Gal pirmais kartais ir pasimesdavau, norėjau teisintis, parodyti, kad viskas gerai. Aš žinau, aš skiriu ženklus. Aš čia vietoje esu.

Kartais prašydavo dokumento ir gal galvodavo, kad esu 16-os ar 15-os metų berniukas, ir tada aš pradedu kalbėti, išgirsta moterišką balsą. Toks nejaukumas ir tam žmogui, ir man. Bet tai gyvenimas toks yra. Tu eini per tas nejaukumus.

Tai jūs suprantate, kodėl yra patogiau tiesiog nesikirpti tų plaukų“, – sako feministė.

„Juokingiausia, kad net jeigu tu atitinki visus standartus, prie tavęs vis tiek kabinėjasi bet kokiu atveju. Nes kažkokių grožio standartų vis tiek neatitiksiu.

O jeigu man duotų ant svarstyklių valandą laiko ruoštis, puoštis ar valandą laiko meditacijos, mankštos ir pusryčių, aš rinksiuosi meditaciją, pusryčius ir mankštą geriau padaryti“, – sako Gabrielė.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)