Lieknos figūros Evai galėtų pavydėti ne viena jauniklė, tačiau šiandien ji savęs į tobulumo rėmus nebespaudžia taip, kaip kadaise, kai buvo „Cosmopolitan“ redaktorė ir visos Lietuvos moterims diktavo ne tik išvaizdos, bet ir gyvenimo būdo madas.

Visai netrukus dienos šviesą išvys jau aštuntoji Evos knyga „Ar čia kas nors yra?“, kurios tema nustebins ne vieną. Nes ji kardinaliai kitokia, nei iki tol rašytų. Prieš penkerius metus Eva ėmė domėtis mistiniais reiškiniais, kurie rašytoją itin įtraukė.

„Kai su rimtesniais gydytojais-psichiatrais kalbi, tai jie sako Dieve, ką tu darai, ką tu darai, čia taip slidu. Tai tarsi nešvaru, tu gali susitepti, atrodysi pati nepatikima, sako Eva. Tai yra dokumentika. To, ką dabar darau, negaliu pavadinti moksliniu tyrimu, nes aš nesu mokslininkė, bet aš vis tiek šioje temoje stengiuosi rasti kuo daugiau racionalumo ir logikos“.

Nors Eva puikiai jau puikiai žino, kas yra kritika. Jos leistas žurnalas „Cosmopolitan“ sulaukdavo išties nemažai kritikos dėl spaudimo moterims atitikti nerealius kriterijus. Jo puslapiuose nuguldavo lieknų, veiklių, sėkmingų moterų istorijos.

„Aš reaguoju tik į vyro kritiką, nes jis mano draugas ir autoritetas, sako Eva. O visuomenės kritika manęs visiškai neveikia“.

O dabar sugrįžkime į Evos karjeros pradžią. Kadaise, ko gero, nebuvo Lietuvoje moters, nežinojusios Evos Tombak. Garsiausia žurnalų redaktorė, regis, diktuodavo moterims pačias įvairiausias madas kaip rengtis, kaip leisti laisvalaikį, galų gale kaip derinti karjerą ir motinystę.

Dar prieš Lietuvai paskelbiant nepriklausomybę, moterims skirtų žurnalų buvo nedaug. Populiariausias tuo metu buvo „Tarybinė moteris“. Tad galime tik įsivaizduoti, kokio dėmesio susilaukė Evos idėja kurti pirmąjį komercinį žurnalą moterims „Ieva“. „Pradžia atrodė ne tai, kad sunki, bet tiesiog neįmanoma“, prisimena žurnalistė.

„Labai svarbu ne tik laiku pradėti, bet ir laiku pasitraukti“, sako Eva ir prisimena paskutinius dešimt metų žurnalų leidybos jautusis kaip nesava.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)