Tačiau ir šio choro vyriausiasis dirigentas bei ilgametis meno vadovas nuo auklėtinių neatsilieka. Gal dėl to, kad čia atėjo būdamas septynerių, čia užaugo ir jaučiasi kaip namie. O per tą laiką savo kūryba tapo žinomu ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Vytautas Miškinis pelnė daugybę valstybinių apdovanojimų Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino ordiną, apdovanotas Kultūros žymūno ženklu, Žygimanto Augusto aukso medaliu, pelnė Vyriausybės kultūros ir meno premiją. Tačiau šiandien sako atvirai gero gyvenimo ta garbė toli gražu nesuteikė, tačiau jo niekada ir neieškojo.

„Aš galiu pasakyti, kad didelę dalį gyvenimo gyvenau nepritekliuje. Ir esu labai dėkingas likimui, kad dabar net iš savo profesijos visai neseniai pradėjau jau nebeskaičiuoti pinigų, ką eidamas į parduotuvę galiu nusipirkti. Iki kokių 2000-ųjų aš tikrai skaičiavau kiekvieną centą. Nepamirškite vieno dalyko. „Ąžuoliuko“ meno vadovas tai nėra pinigai. Tai ne pinigai“, laidoje „Kasdienybės herojai“ prisipažino V. Miškinis.

Ir iš tiesų, šiandien išties skamba paradoksaliai, kad tuomet, kai jau buvo itin žinomas, turėjo krūvą apdovanojimų, maestro, kaip pats sako, skaičiavo centus.

O ar žinojote, kad V. Miškinis ne tik vadovauja „Ąžuoliukui“, bet ir yra labai produktyvus kompozitorius ir kūrėjas. Jis yra sukūręs per 400 pasaulietinių ir apie 150 religinių kūrinių, o nemažą kūrybos dalį sudaro ir dainos vaikams. Miškinis netgi Lietuvoje yra išrinktas dažniausiai užsienyje atliekamų kūrinių autoriumi.

„Mes, biudžetininkai, mes iš to neužsidirbame aukso kasyklų. Mane maitina mano kūryba. Va čia yra faktas ir kuo toliau, tuo labiau. Aš jau iš kūrybos pradėjau gauti pliusą didesnį negu iš savo valstybinės tarnybos.

Manęs dažnai kompozitoriai klausia, kaip padaryti, kad būtum žinomas. Nežinau, čia savaime išeina. Aš neturiu nei vadybos, nei savo asmeninio puslapio internete, kur galėčiau dalintis savo kūryba. Man šito nereikia. Aš bijau, bus per daug dėmesio. Laiko neturėsiu“, – neabejoja kompozitorius.

Šiandien maestro atvirai – kaip mes kartais pervertiname savo vaikus ir kada reikia pradėti ugdymą, jei nori užauginti talentingą vaiką?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Delfi projektas „Tvari Lietuva“ rugsėjo mėnesį dedikuoja švietimui. Juk po vasaros sugužėjus vaikams į ugdymo įstaigas, dabar kaip niekad kyla daug diskusijų, o kas gi yra kokybiškas švietimas? Ne paslaptis, kad skirtingose Lietuvos mokyklose šuoliai tarp pasiekimų - didžiuliai. Ir išvis galiausiai pradedame vis garsiau diskutuoti, kas gi yra tas išsilavinęs žmogus ir kokių žinių reikės ateities žmogui. Taigi, laidos „Kasdienybės herojai“ komanda nusprendė apsilankyti ugdymo įstaigose, kurios jau kelis dešimtmečius laikomos prestižinėmis. Ir pasikalbėti su jų vadovais. Ar tiesa, kad tėvai verčiasi per galvą ir yra pasiruošę bet kam, kad jų atžalos čia pakliūtų?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją