Praėjus vos metams po skyrybų, žiniasklaidoje pasirodė naujiena, kad Ieva slapta ištekėjo antrą kartą. O jos išrinktasis – aštuoneriais metais vyresnis vaišnavų vienuolis Simas Grabauskas.

Ievai Simas pasirodė ramus, laisvas, besimėgaujantis esama akimirka. Vaišnavų šventykloje gyvenusio ir vienuolio įžadus davusio vyro ji eidavo pasiklausti patarimų, pasisemti išminties, kol galiausiai tapo draugais. O neilgai trukus pajuto vienas kitam ir šiltesnius jausmus.

Jau visai netrukus mama tapsianti 29-erių moteris šiandien jaučiasi puikiai, tačiau mūsų interviu pavyko nufilmuoti ne iš pirmo karto. Nes kaip sako pati Ieva, dabar kiekvienas jos rytas yra vis kitoks – kartais ji jaučiasi puikiai, o kartais būna visko. Tuo šis laikas ir ypatingas – esi priverstas gyventi neapibrėžtume ir planuoti gyvenimą atsargiai.

Ieva prisipažino, kad pirmąjį vaikelį pora prarado: „Mums pasisekė, kad kitas vaikelis atėjo labai greitai. Bet po persileidimo tu turi ypatingą baimę kitam nėštumui – o jeigu vėl tas atsitiks.

Ieva Zasimauskaitė

Kai pirmąkart pastojau, buvau pasimetusi, nors vaikelis buvo planuotas. Bet nebuvau tikra, ar esu tikrai pasiruošusi šitam nėštumui ir visam perversmui gyvenime. Todėl po persileidimo aš labai save kaltinau, kad man tos mintys kilo. Nes man atrodė, kad va, pati prisikalbėjai. Tu nenorėjai jo ir pati prisikalbėjai.“

Tiek Ieva, tiek Simas ir santuokoje norėjo daug asmeninės erdvės, tačiau suprato, kad šeimai užtenka ir visiškai paprastų ritualų. Pora visada kartu pusryčiauja bei kiekvieną savaitę turi šeimos dieną, kuomet į šalį atideda visus darbus ir laiką skiria vienas kitam.

Tiek Ieva, tiek Simas jau daug metų yra vegetarai, nevalgo mėsos, žuvies, kiaušinių, nevartoja alkoholio. Ieva sako ir neįsivaizdavusi, kad galėtų įsimylėti vyrą, kuris prašytų jos kas vakarą keptos mėsos vakarienės. Be to, Ieva stebisi, kiek daug dabar dvasingumo keliu einančių žmonių vartoja įvairias kitas psichotropines medžiagas, kas šiaip jau yra visiškai nesuderinama.

Ieva Zasimauskaitė

Ieva patikina, kad Simo gyvenimas išties labai pasikeitė, kai jis paliko šventyklą.

Taigi, keliaukime į svečius pas šią porą išgirsti dar daugiau detalių apie jų gyvenimą.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)