Paklausta, kokia sudėtinga turėjo būti situacija, jei ji, dar besilaukdama, susikrovė daiktus ir su vaikais paliko namus, Rūta sako atvirai: „Man atrodo logiška. Kažkam gal atrodo, kad su galva negerai, kad tiek pagimdžius protas kažkaip tai pakrinka.“

Pernai žiniasklaidą pasiekė žinia, kad dainininkė Rūta Ščiogolevaitė į savo namus Vilniaus rajone iškvietė policiją dėl sutuoktinio smurto.

„Tos moterys, kurios kviečia policiją, jos tiesiog nebežino, kaip staigiai, greitai, saugiai išspręsti situaciją. Aš nežinau, kaip kitos, bet aš nepažįstu tokių moterų, kurios tai darytų tiesiog iš smagumo.

Bet niekada moters nebus gaila, niekada nebus atsakingas tas, kuris atsakingas turi būti, visada bus atsakinga moteris. Ir šitą aš pastebiu labai dažnai. Moterys turi kentėt, kad moteris dėl visko kalta. Ir dar vienas yra labai baisus dalykas – kiekvieną žmogų gali privesti iki kažkokių blogų veiksmų, netgi iki smurto. Bet vyras negali būti kaltas, kad moteris išėjo iš namų. Ne, nes moteris turi būti tyli, rami ir nenervuoti vyro“, – itin jautriame interviu gyvenimo būdo laidai „Kasdienybės herojai“ sako Rūta.

Rūta patikina, kad tuo metu situacija buvo tokia kritinė, kad ji tenorėjo apsaugoti save ir vaikus, todėl kviesdama pareigūnus tikrai negalvojo apie tai, ką pasakys kaimynai, ar kad apie konfliktus jų namuose sužinos visa Lietuva.

„Vis dėlto tai buvo žmogus, kurį aš išsirinkau, kuriuo aš patikėjau, su kuriuo mes turėjom labai daug gražių akimirkų. Bet taip jau atsitiko mūsų šeimoje, kad tų gražių akimirkų matyt nepakako. Aš išdrįsiu pasakyti, truputėlį per aplinkui, bet iš tikrųjų tai labai daug pasako – kiekvienas mes turime savo ribas. Kažkam tai yra neištikimybė, kažkam narkotikai, kažkam namų pralošimas kazino, kažkam tai yra smurtas. Labai skirtingi dalykai, su kuo tu negali susitaikyti arba su kuo tu bandai, bet pasirodo, kad vis dėlto negali. Tai ta riba buvo ir yra dalykai, su kuriais aš negaliu susitaikyti ir kurių nepavyko pakeisti, dedant tikrai dideles pastangas. Ir kai tu dedi labai dideles pastangas ir keletą kartų išgirsti – na tai ar tu negali pasistengt, tai vat tada užverda kraujas.“

Rūta neslepia – jie su vyru nesutarė jau ir prieš gimstant vaikeliui: „Tai tikrai nėra taip paprasta, kaip norėtų matyti visi, kad jūs du pavargot, penki vaikai, nesutariat, nepailsėję, raskit daugiau laiko. Tai ar tikrai jūs galvojat, kad tai yra neišbandyta? Kad tiesiog Ščiogolevaitė nulipo nuo scenos ir užsikaprizino kaip ožkutė, ji nepamiegojo porą naktų ir sugriovė visą savo šeimą.

Na, nustokit iš tikrųjų taip galvoti, aš tikrai ne idiotė esu. Jeigu aš būčiau karjeristė, tai visų pirma ir nebūčiau gimdžiusi tiek vaikų. O jeigu gimdžiusi, nebūčiau auginusi tų vaikų, būtų auginęs kažkas kitas – mama, senelės, auklės. Tai va, reikia žiūrėti į faktus, o ne į kaip mes norim kartais savo nemėgstamų žmonių įvaizdžius pakreipti norima linkme.“

Kodėl pokalbio pradžioje Rūta užsimena apie mintis dėl aborto?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)