Nors Dalia niekada negailėjo piktų žodžių savo vyrui, vis dėl to šiandien ji pirmą kartą prisipažįsta supratusi, kad dėl skyrybų ji mato labai daug savo kaltės. Ypač ji gailisi tiek daug dirbusi – būtent net keturias kadencijas trukusį darbą Seime ir savo atsidavimą darbui ji šiandien laiko pagrindine skyrybų priežastimi.

Šiemet Dalia išsiskyrė su savo antruoju vyru, praeityje garsiu krepšininku, o dabar verslininku Anatolijumi Čiupkovu, ir buvo priversta palikti savo namus, kuriuose pragyveno beveik keturiasdešimt metų – didžiulį prabangų butą Kauno Žaliakalnio rajone. Tačiau kaip sako Dalia – skyrybos visada brangiai kainuoja abiems pusėms. Pasak Dalios, jiems butą pavyko parduoti išties brangiai. Pora gautus pinigus pasidalino per pusę.

Prieš dešimt metų tuomet Seimo narė Dalia Teišerskytė paskelbė, kad jos vyras ją paliko ir išėjo gyventi pas kitą, gerokai jaunesnę moterį. Nors tuomet viešojoje erdvėje vienas kitam sutuoktiniai negailėjo karčių žodžių, oficialiai skirtis neskubėjo. Tą pora padarė tik šiemet, todėl dabar jiems tenka minti teismų slenkstį ir dalintis turtą.

Paklausta, kodėl vyras tik po 10 metų panoro ofiicialiai išsiskirti ir pasidalinti turtą, Dalia pasakė atvirai: „Nežinau, gal ponia tekėti nori. Kai buvau Seimo narė, jis manęs nejudino“.

Dalia dukart išsiskyrus, ir neslepia – su ja be galo sunku gyventi: „Aš esu labai reikli, aš neatlaidi, aš stengiuosi tobulėti, aš manau, kad jeigu žmogus apgavo tave vieną kartą, jis apgaus ir antrą, ir trečią, ir penktą. Žmonės nesikeičia, kad ir kaip to norėtų. Aš pagal save žinau. Aš labai norėčiau būti kitokia, aš norėčiau būti protingesnė, uždaresnė.“

Paklausta, ar jautėsi finansiškai nuskriausta po skyrybų, Dalia atsako tiesiai šviesiai: „Deja, taip. Nebuvo viskas per pusę. Buvo labai daug sąlygų iškelta. Aš su viskuo sutikau absoliučiai, nes man ramybė ir orumas yra daug brangiau negu ten šaukštai, šakutės. Aš nesidalinau. Man visko užtenka.“

Dalia sako, kad ją skyrybos privertė atsidurti ties išsekimo riba. Sužinojusi apie vyro neištikimybę, Dalia numetė 27 kilogramus: „Aš nebegalėjau valgyti, ir kadangi aš dirbau Seime, žurnalistai su kameromis prieina ir klausia: prašom pasakyti, kokios dietos jūs laikėtės. Tai sakydavau paklauskite mano vyro, jis man pataria labai gerą dietą.“

„Įmanoma gražiai išsiskirti ir žinomiems žmonėms, nors mums ir nepavyko. Bet man labai patiko, labai gražiai išsiskyrė Asta Stašaitytė. Jie abu labai pagarbiai apie vienas kitą parašė, kad taip mes taip nusprendėm, mes gerbiame vienas kitą, mes bičiuliai ir t.t.“, – prisimena Dalia.

Tačiau kodėl Dalia sako, kad šis naujasis gyvenimo etapas surijo visas jos santaupas?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – naujas interviu su gerai žinomu, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiu žmogumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)