Oficialiai Monika ir Andrius išsiskyrė prieš metus, tačiau aistros ir pykčiai dėl sūnaus išlaikymo netilo dar ilgai. Andrius kaltino teismą neteisingai apskaičiavus alimentus. Jo manymu, priteisti 500 eurų yra neadekvatūs mažam vaikui, ir užtektų 250.

„Abu tėvai vienodai moka, lygiomis dalimis abu tėvai turi skirti vaiko išlaikymui. Jeigu ji neskiria, tai čia jau jos bėda, iš abiejų tėvų priteisia 1000 eurų. Aš ne dėl to, kad man tai labai daug, esmė ne ta. Esmė tokia, kad kam tokiam vaikui tokie pinigai? O tam, kad būtų išlaikyta mamą?

Čia toks principo reikalas. Iš tikrųjų jeigu aš privalau išlaikyti mamą, tada man teismas turi priteisti ir pasisakyti, kad tiek pinigų išeis mamos išlaikymui, tiek – vaiko. Dabar teismas sako – keturmečio vaiko išlaikymui reikia 1000 eurų mėnesiui ir tą patį pasisako vaiko teisių specialistas. Aš ir noriu paklausti, kiek jūs gaunate atlyginimo? Ar jūs turite mažą vaiką ir tiek tam vaikui išleidžiate“, – sako A. Šedžius.

Buvisiems sutuoktiniams – Monikai su Andriumi ir dabar kyla konfliktų dėl ketverių Gabrieliaus priežiūros. Andrius netgi buvo apskundęs teismo sprendimą vaikui gyventi su mama. Buvo manančių, kad taip jis tiesiog bando išvengti alimentų mokėjimo.

Tačiau paklaustas, ar norėjo pats auginti sūnų, Andrius paaiškina tikrąją tokio elgesio priežastį: „Ne, aš nenorėjau to pasakyti, kad aš noriu pats auginti ir panašiai. Tiesiog, man labiausiai buvo neramu, kad neišsivežtų vaiko į užsienį gyventi. Tai buvo didžiausia baimė ir ta visa teismo kova vyko tik dėl to. O žinote, moteris, dar graži moteris, ji visada turi potencialią galimybę ištekėti už užsieniečio ir dar neišku iš kokios šalies. Tada niekada nebepamatysi savo vaiko, tai manau, kad čia toks natūralus buvo baimės jausmas. Nežinau ar jūs galėtumėte dabar garantuoti, kad Monika neištekės už kokio užsieniečio, neišvažiuos, nepasiims su savimi vaiko?“

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)