Aldonos CV apie 100 vaidmenų, tačiau ji tiesiai šviesiai sako kaip aktorė aš nebuvau sėkminga. Ką tai reiškia?

„Aš galvoju, kad tos veiklos įvairios, kurios dabar yra mano gyvenime: dėstymas, garsinimas televizijai, knygų garsinimas, mano literariumo vakarų sukūrimas ir visa kita atsirado iš tam tikros tuštumos, nes man atrodė, kad gal aš galiu daugiau, noriu daugiau teatre, aktorystėje, nei aš gaunu, nei aš turiu. Jeigu jauti, kad tave išnaudoja gal tam tikrame amplua“, laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakoja televizijoje kaip puiki komikė kadaise išgarsėjusi aktorė.

48-erių moteris neslepia čia ne mitas, kad scenos žmonėms tenka išties kiek daugiau laiko praleisti prie veidrodžio, o jų išvaizda yra neretai sureikšminama.

„Aš turbūt turėjau daug labai iliuzijų, kai stojau į aktorinį. Buvau susigalvojusi, kaip noriu gyventi. Noriu vaidinti labai geruose spektakliuose su pačiais geriausiais Lietuvos aktoriais ir keliauti po pasaulį. Šito nebuvo tiek daug, kiek, man atrodė, aš turėjau energijos ir noro tą daryti“, sako laidos herojė.

Ir vis dėlto Aldona patikina, kad ko gero būtent dabar atėjo jos aukso amžius, kuomet patirties turi tiek, kad tampi visiems reikalingu.

„Aš saiko neturiu, bet ne tik darbuose. Aš mokausi dabar saikingai viską daryti, nes man norisi visko daug ir visada norisi įspūdžių daug, norisi darbų daug ir įvairių, ir kelionių daug ir maisto daug. Čia turbūt aš tokia esu“, neabejoja A. Vilutytė.

Studija Pilies gatvėje visuomet pilna Aldonos tėvų kūrinių. Jos tėvas Mikalojus Vilutis vienas garsiausių Lietuvos grafikų. Mama, seneliai, sesuo dailininkai.

„O šiais laikais aktoriai neturi laiko tai bohemai, kokią aš mačiau augdama tarp menininkų“, sako Aldona. Juk aktoriai, kad užsidirbtų, vaidina keliuose teatruose, televizijoje ir turi krūvą kitokių darbų.

Aldona atrado sritį, kuri jai atnešė didžiulę sėkmę. Nors niekur nesireklamuoja ir apie savo šį darbą kalba mažai, aktorė yra labai populiari viešojo kalbėjimo mokytoja. Televizijos laidų vedėjai, aktoriai, įmonių vadovai kasdien mina šios studijos slenkstį kai kurie ir visiškai slaptai, nenorintys išduoti, kad ir jiems kažko trūksta iki tobulumo.

Ir iš tikrųjų, kas gi nenorėtų kalbėti tokiu švelniu ir aksominiu balsu, kaip Aldona. Aktorė patikina, kad balsas iš tiesų turi labai daug įtakos žmonių įspūdžiui apie jus. Ir gera žinia ta, kad gražaus, įtaigaus balso subtilybių galima išmokti.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją