Į virtuvę vis užsuka Aistės dvi dukros pasižiūrėti, ar jau paruošti pietūs, o Aistė patikina, kad šeimyninis gyvenimas jai kur kas smagesnis nei žvaigždžių vakarėliai.

Aistė neslepia – ji jau daug metų bando atsikratyti stereotipų, klijuojamų modeliams. Graži, vadinasi, kvaila – ji ne kartą tokią frazę yra išgirdusi apie save.

„Taip, buvo čia mano didžiausias kompleksas. Žinokit, kai klijuoja tą etiketę, nėra taip paprasta ją atlaikyti. Kai sako – nu tai čia tu tokia gražuolė, tikrai atlaikyti visuomenės vertinimą nėra taip paprasta – tuomet pradeda atrodyti, kad čia reikia kažką dabar įrodinėti, kad nesi kvaila, ar kad kažką gali gyvenime pasiekti. Man tai tikrai užklijavo kompleksą, kad aš turiu pasirodyti, kad esu ne tik graži, bet dar kažką ir galiu daryti“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako buvusi manekenė.

Aistė išgarsėjo 1997-aisiais laimėjusi Lietuvoje vykusį modelių konkursą. Tuomet ji gavo galimybę keliauti į Nicą ir atstovauti Lietuvai. Merginai tuo metu buvo vos šešiolika, kai prasidėjo jos, kaip pasaulinio garso modelio, karjera.

Dabar 39-erių Aistė sako, kad dar paauglystėje prasidėjusią modelio karjerą ji prisimena su šypsena – juk kone per naktį užklupusi šlovė jai padovanojo visai kitokį gyvenimą, nei tuo metu buvo įprasta jos bendraamžėms. Aistė vos baigusi mokyklą dirbo Tokijuje, Paryžiuje, Niujorke ir Londone.

Aistė sako, kad prieš dvidešimt metų žvaigždžių gyvenimas buvo visai kitoks, nei dabar. Žinomų žmonių buvo kur kas mažiau, tačiau mažiau buvo ir viešos kritikos bei piktų komentarų.

„Aš iki šiol labiau už daiktus vertinu emocijas, tad tiek tuomet, tiek dabar gyvenu paprastą žemišką gyvenimą, o per modelio karjerą jokių turtų nesukaupiau“, – sako devynerių Elzės ir penkerių Sofijos mama.

Aistė sako, kad jos kaip psichoterapeutės karjera klostosi puikiai. Valandos trukmės konsultacija pas Aistę kainuoja 40 eurų, tačiau Aistė neslepia – norinčių yra tiek, kad jai ir visos darbo dienos neužtenka, tad kai kuriems klientams tenka pasakyti „ne“.

„Pasitraukusi nuo podiumo aš atradau kur kas daugiau. Aš atradau save“, – sakė Aistė, kai baigusi modelio karjerą pradėjo studijuoti psichologiją. – Privalėjau susipažinti su savo jausmais, trūkumais, baimėmis ir skausmu.“

Prieš 13 metų televizijos šokių projekte Aistė sutiko savo būsimą vyrą, aštuoneriais metais jaunesnį sportinių šokių šokėją Romaną Čeburiak. Aistė neslepia – Romanas buvo ką tik baigęs mokyklą, todėl jie ne tik sulaukė daug apkalbų, bet ir ją pačią išties neramino jų amžiaus skirtumas.

Tuo metu itin daug žinomų žmonių šokių projektuose įsimylėjo ir tapo poromis – Rūta Ščiogolevaitė su Deividu Meškausku, Karina Krysko su Sauliumi Skambinu, Katerina Voropaj ir Ramūnas Rudokas, Donatas Baumila ir Rasa Židonytė. Tuo metu netgi buvo viešai svarstoma, kokią didelę magiją turi šokiai? Tačiau kad ir kaip būtų gaila, visos šios poros dabar jau nebėra kartu.

Tiek Aistė, tiek jos jaunesnysis brolis Simas Jasaitis būdami itin jauni tapo žinomais ir sėkmingais. Tai tik atsitiktinumas, o gal ir tėvų įdirbis?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)