Dainius sako atvirai – jis su savo žmona nusprendė susituokti 20–25 metams, o ne visam gyvenimui.

„Aš esu vyresnis. Ji yra jaunesnė. Aš žinau, kad po 20 metų pasensiu, būsiu vyresnis ir aš neužtikrintas, kad mano žmona tikrai bus laiminga su seneliu. Todėl mes pašnekėjome. Aš ir pasakiau – mes galime turėti 20 puikių gyvenimo metų, o paskui matysime. Tu galėsi sukurti kitą šeimą. Aš galbūt būsiu senas ir nebeįdomus tau, ir mes taip ir sutarėme. Kad dabar bus tikrai gerai“, – pasakoja.

Dainius itin rūpinasi savo sveikata, todėl nuolatos sportuoja ir patikina nenorintis būti senas ir storas. „O tajai sporto nemėgsta. Sportuoja tik išsilavinę ir turtingi“, – sako Dainius.

Lietuvis jaučiasi užtikrintas dėl savo jausmų. Du kartus kūrė šeimą su lietuvėmis, ir abu kartai baigėsi skyrybomis. Po to devynerius metus buvo vienas ir prisimena labai norėjęs įsimylėti dar kartą. Tačiau Lietuvoje meilės jis nerado.

Dainius Mockevičius

„Pas mus moteriai duok, duok, duok ir jauskis skolingas. Čia aš tau ne vergė, kad tarnaučiau. Azijietės turi visiškai kitokią mąstyseną. Tas man ir patinka Tailande“, – sako D. Mockevičius.

Dainius patikina, kad kukliai Tailande galima pragyventi ir už kelis šimtus eurų per mėnesį. Tačiau pasak Dainiaus, beveik visus savo pinigus tajai išleidžia pramogoms.

Dainius Mockevičius

„Tai yra šalis, kur nėra problemų – susisiekti, pernakvoti, pavalgyti. Žymiai pigiau viskas. Be to, geras klimatas“, – sako lietuvis.

Pasak Dainiaus, Tailande mokslas universitete ar koledže yra labai brangus, gali kainuoti ir kelis tūkstančius per mėnesį. Todėl mokytis gali tik keli procentai tajų. „Dauguma leidžia vaikus į valstybines mokyklas, gydosi valstybinėse ligoninėse, tačiau uždirba bent 1000 eurų per mėnesį. Tačiau gyvena kukliai, dažnai net šeima su vaikais viename kambaryje“, – sako lietuvis.

Dainius Mockevičius

Dainius teigia, kad tailandiečiai, 7–8 vakaro baigę darbus, skuba švęsti, ir nors iki vidurnakčio namo negrįžta, kitą rytą visi būna darbuose. Jis prie tokio gyvenimo būdo iki šiol nepripranta. O merginos – konkrečios. Jei vyras nepatinka, su juo net nekalbės ir padaryti jai įspūdį ar pelnyti jos prielankumą beveik nėra galimybių.

„Žmonės, apsigyvenę viešbutyje ir nuėję į restoraną pavalgyti, tikisi pažinę svetimą kultūrą, bet tai padaryti ne taip paprasta“, – sako Dainius, pats iš tiesų pažinęs Tailandą tik tuomet, kai pradėjo bendrauti ir gyventi su vietiniais. „Jie visiškai kitokie nei mes. Jų mąstymas kitoks ir netgi genetinis kodas kitoks“, – sako pašnekovas.

Dainius Mockevičius

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)