Dalis keliautojų į Tailandą važiuoja dėl vadinamųjų lady boys. Tai vyriškos biologinės lyties žmonės, atrodantys kaip moterys. Ir vis dėlto translyčiais jie paprastai nevadinami. Tailande kathoey arba lady boys paprastai laikomi trečiąja lytimi, kai viename kūne telpa dvi sielos. 


Tačiau kita dalis į šią egzotišką šalį vyksta visai ne nuotykių. Priešingai. Jie vyksta susirasti nuotakos. 


Tailande jau ilgus metus klesti tailandiečių nuotakų užsieniečiams verslas. O susidomėjimo esama iš abiejų pusių: atvykėliai nori tailandiečių, o tailandietės stoja į eilę dėl atvykėlių. 


Tokių verslų savininkai, taip pat – skirtingose medijose kalbinti jaunikiai bei nuotakos, šiam populiarumui paaiškinti įvardija kelis faktorius. Anot jų, tai vienas iš lengvų būdų vidutinės išvaizdos, vidutinio sėkmingumo ir įdomumo vyrui susirasti gražią ir dažnai gerokai jaunesnę žmoną. Be to, sakoma, kad tailandietės yra labiau senamadiškų pažiūrų, kai kalba pasisuka apie lyčių vaidmenis šeimoje. Taigi, į Tailandą žmonos ieškoti atvyksta ir tam tikro šeimos modelio ieškantys vyrai. „Mano tailandietei žmonai niekada neskauda galvos, net kai skauda“, – sako tokio verslo savininkas britų žurnalisto Louis’o Theroux laidoje „Weird Weekends“.