56 vulvos – tiek kabo ant sienos šiame išskirtiniame muziejuje, rašoma tinklalapyje independent.co.uk. Be jų, čia yra ir kitų eksponatų – menstruacinės taurelės, tamponai ir kiti daiktai, susiję su moteriškais lytiniais organais.

Kaip teigia muziejaus įkūrėjai, tokia jų veikla turi šviečiamąją misiją. 2015 m. atliktas tyrimas parodė, kad 36 procentai britų nuo 18 iki 30 metų teigė nerimaujantys, kad jų lytiniai organai nėra „normalūs“. Beveik trys ketvirtadaliai (73 proc.) tai sakiusių buvo moterys. To priežastis – pornografija, kuri verčia manyti, kad tik vienos rūšies makštis yra „normali“, nors iš tikrųjų nėra „normalios“. Būtent tokią žinutę ir siunčia šis muziejus. „Ginekologinė anatomija nėra nieko gėdingo, mes norime atsikratyti šios stigmos, – sakė muziejaus įkūrėja Florence Schechter. –Norime, kad žmonės žinotų, jog nėra ko gėdytis. Čia galite užduoti bet kurį norimą klausimą“.

Vaginos muziejus

Prieš pradėdama šį unikalų projektą, F. Schechter dirbo mokslo bendruomenėje, kūrė „YouTube“ vaizdo įrašus. Tuomet jai įspūdį padarė Islandijoje esantis penio muziejus, kuris buvo atidarytas 1997 metais. „Esu kilusi iš šeimos, kurioje visada buvo labai atvirai kalbamasi apie lytiškumą. Galėjome užduoti bet kokius klausimus, diskutuoti ir kvestionuoti dalykus, todėl tai man suteikė tikrai gerą požiūrį į gyvenimą“, – sakė moteris.

Įėjimas į šį muziejų nemokamas, tačiau laukiamos aukos, o dovanų parduotuvė pripildyta smagių suvenyrų. Kol kas muziejus veiks ateinančius šešis mėnesius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)