Svarbus etapas – modelio pasirinkimas

Dalia pasakojo, kad piešti jai patinka nuo vaikystės – tai giminės paveldas, bet darbas grožio salone ne visada leidžia iki galo realizuoti save. „Kasdieniame gyvenime nei man, nei mano klientėms tiek spalvų tikrai nereikia. O kurti daugiau labai norėjosi. Todėl savaime išsirutuliavo ir Body art'as.
Body art yra viena iš avangardinio meno formų, kurios pats svarbiausias objektas tampa modelio kūnas. Šiuo atveju labai svarbu, kaip kūrėjas sugebės perteikti sukurtą idėją. Labai svarbu kūno plastika, poza, veido išraiška. Tinkamo modelio pasirinkimas – taip pat svarbus etapas. Nes tai turi didelę įtaką galutiniam darbo rezultatui. Aš visada savo kūrybiniuose darbuose daug dėmesio skiriu emocijai. Gali pridaryti 100 nuotraukų ir jei nebus pateikta taip, kaip tai įsivaizduoju, nieko nebus. Labai svarbus ir fotografo darbas“, – pasakojo grožio meistrė.

Dalia Gečienė ir jos darbai

Anot jos, Body art'as ant modelių kūnų yra populiarus įvairiose parodose, renginiuose, reklamose, privačiose šventėse, mergvakariuose. „Šventė tampa ryškesnė, įsimintinesnė, o lankytojai su malonumu gėrisi šiuo grožiu. Pasaulyje tai labai dažnai naudojama kino pramonėje. Amerikoje ši meno rūšis taikoma psichoterapiniuose seansuose, net gydymo tikslais. Žmonėms, kurie bijo tiesioginio kontakto, pagelbėja teptukas. Nuo jo žmogus atsipalaiduoja ir patiria puikių emocijų“, – pasakojo D. Gečienė.

Tam, kad nupieštum ant kūno, reikia didelių ne tik fizinių, bet ir finansinių išteklių. Anot kūrėjos, čia naudojami visiškai kiti dažai, kurie skirti kūno tapybai. Jie turi būti kokybiški ir hipoalergiški. „Ilgą laiką lankiau įvairius seminarus, parodas, kuriuos vedė pasaulinio lygio meistrai. Grįžusi svajodavau ir pati tuo užsiimti, kol gyvenimas suvedė su tikrų tikriausia Body art'o puoselėtoja ir pradininke Lietuvoje, trenere Margarita Sajeta-Vasilko. Mes atradome bendrų idėjų, kūrėme ir įgyvendinome projektus. Ji mane su dideliu entuziazmu skatino mokytis ir dalyvauti čempionatuose. Be trenerės pagalbos ir patarimų, net neįsivaizduoju, kad būčiau tiek visko pasiekusi. Šis menas reikalauja labai daug žinių ir patirties. Reikėjo daug Margaritos konsultacijų ir treniruočių. Ruošdamasi pirmam „IBAFL“ tarptautiniam Body art festivaliui, kuris vyko 2019 m., daugybę vakarų praleidau savo studijoje piešdama ant savo klienčių ir draugių. Jame laimėjau bronzos medalį, man tai buvo labai didelis pasiekimas. O šiemet laimėjau OMC Hairworld Pasaulio čempionate. To tikrai nesitikėjau, žinoma, tai yra svajonių svajonė, kurios net sapne nemačiau“, – pasakojo grožio specialistė.

Dalia Gečienė ir jos darbai

Jautėsi it kine

Išbandyti jėgas Daliai teko ir kituose konkursuose: atvirame Lietuvos čempionate „Natūralių antakių dizainas ir korekcija“ (3 vieta), foto konkurse „Metų vizažistas 2019 – Creative Colorful Makeup“ (2 vieta), „Red carpet“ konkurse („Best beauty look“ apdovanojimas).

„Laimėjimas pasaulio čempionate, žinoma, buvo atsakingiausias, nes tai ir Lietuvos prezentacija pasaulyje, man labai svarbus ir didžiulis džiaugsmas. OMC Hairworld čempionatas – prestižiškiausias visame pasaulyje. Didžiulė garbė vien jame sudalyvauti. Čempionate dalyvavo rekordiškai daug specialistų – daugiau nei 2 tūkst. iš daugiau nei 40 šalių (Japonijos, JAV, Ukrainos, Izraelio ir kt.). Apdovanojimai vyko internete Niujorke, išgirsti savo pavardę tikrai buvo šokas. Jaučiausi, kaip kine. Laimė tai, kad Lietuvoje yra Kigsa organizacija ir aš – jos narys.Ji vienintelė narė šios didelės OMC organizacijos. Todėl mūsų asociacijai ir jos nariams suteikta teisė dalyvauti šiame čempionate“, – pasakojo grožio specialistė.

Anot jos, gyvenant mažame mieste daug tikėtis yra iššūkis. „Reikia didelio noro, daug kantrybės, užsispyrimo ir būti nepalaužiamu optimistu. Labai daug suteikė stiprios ir labai patyrusios trenerės patarimai“, – pasakojo D. Gečienė.

Dalia Gečienė ir jos darbai

Savo kūrinį, kuris pelnė apdovanojimą, ji pristatė savo gimtadienio išvakarėse, todėl laimėjimą priima, kaip gyvenimo dovaną. „Ilgai ieškojau idėjos, minties savo kūriniui. Labai norėjau perteikti šiai dienai aktualią, gal net labiau opią temą. Naktį kilusi mintis suguldė visą dėlionę į vietas – tai klimato atšilimas ir oro užterštumas. Man palengvėjo ir atsirado įkvėpimas. O kodėl laimėjo būtent mano darbas? Manau, kad labai prisidėjo ir pati idėja, visuose darbuose svarbu, kokią žinutę tu neši pasauliui. Mano idėja buvo „Žemė prašo pagalbos“. Dėl planetos užterštumo. Viena kūno dalis dar žaliuojanti, kita rodė sausrą ir sudegusią Žemę. Aš labai tikėjau šia idėja, ilgai galvojau apie idėjas, tačiau nė viena nepaveikė manęs taip, kaip ši“, – sakė grožio specialistė.

Ji pasakoja, kad dabar, kai jau vaikai užaugo ir naktimis nebereikia klausytis, kuris kosėja, atsirado daugiau vietos kūrybai. „Pastaruoju metu visiems sakau, kad esu atvira pasiūlymams. Gyvenimas duoda vis naujus iššūkius, kurie man pačiai labai netikėti. Jie taip greitai vyksta, kad neturiu kada planuoti. Džiaugiuosi, kad spėju įvykdyti esamus sumanymus. Jie neatsiranda iš niekur, tam reikia skirti labai daug savo brangaus laiko. Aš dėkinga visiems, kurie dabar mano kelyje ir visatai. Todėl ir netrukdau jai manęs vesti“, – svarstė D. Gečienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)