Štai keletą žinomų Ukrainos moterų ir vyrų, kuriems teko kardinaliai pakeisti savo veiklą.

Daša Astafjeva

Šis ukrainiečių modelis, „Playboy" žvaigždė buvo vienas pirmųjų, nuėjusių padėti kariuomenei. Ji nusimetė savo puošnius, atvirus drabužius, persirengė patogiais rūbais ir dabar dienų dienomis lupa bulves, gamina maistą, padėdama Ukrainos kariams, rašoma tinklalapyje unian.net.


Lesia Nikitiuk

Ši televizijos laidų vedėja išvyko į savo gimtąją Chmelnickio sritį ir mokykloje, kurioje mokėsi, įkūrė pagalbos pabėgėliams centrą.

„Padedame jiems šiek tiek atsipalaiduoti, stengiamės ruošti skanų maistą. Čia dirba daug darbuotojų, visas mokyklos, kurioje mokiausi, kolektyvas – ir direktorius, ir pavaduotojas, ir psichologai, ir mokytojai. Visi pluša. Visus priimame, visus pamaitiname, stengiamės visus apgaubti meile, kad jie šiek tiek užsimirštų“, – pasakojo Lesia Nikitiuk.

Irina Fedyšyn

Ši artistė ne tik renka pinigus kariuomenei per savo labdaros fondą, bet ir riša maskuojamuosius tinklus.

Melovin

Šis dainininkas karo metu taip pat įsiliejo į savanorių gretas. Jis ir jo komanda renka pinigus kariuomenės reikmėms, taip pat stovi informacinio fronto gynyboje.

„Karas – tai ne tik ginklų laikymas ir kovojimas priešakinėse linijose. Tai ir informacinis karas, todėl mes kovojame socialinėje žiniasklaidoje ir stengiamės skleisti teisingus faktus rusams, prie kurių tiesiog neįmanoma prisibelsti, bet mes stengiamės tai daryti“, – sakė Melovin.

Hectoras Jimenezas – Bravo

Šių metų vasario 24 dieną Kolumbijoje gimęs, bet Ukrainos pilietybę turintis šefas ką tik buvo išvykęs atostogauti į gimtąją šalį, tačiau sužinojęs apie Rusijos invaziją į Ukrainą, negalėjo likti nuošalyje. Iš pradžių jis išvyko į Lenkiją, bet paskui grįžo į Ukrainą. Dabar kiekvieną dieną Hectoras ir jo restoranų komandos paruošia tūkstančius porcijų maisto kariams, pabėgėliams ir teritorinės gynybos kovotojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją