Marilyn Monroe: „Floris Rose Geranium“

Marilyn Monroe

Lygiai kaip milijonai pasaulio moterų, M. Monroe buvo aistringa „Chanel No. 5“ gerbėja. Tačiau, kaip paaiškėjo 2002-aisiais, ištisų kartų sekso simboliu laikyta moteris slapčiomis dievino ir „Floris Rose Geranium“. Būtent šio tualetinio vandens buteliukai partijomis buvo gabenami į žvaigždės viešbučio numerį Beverli Hilse, kai vyko „Džiaze tik merginos“ („Some Like It Hot“) filmavimas, rašoma portale harpersbazaar.com. Angliškam tualetiniam vandeniui būdingos rožių, pelargonijų, citrinžolių ir santalo kvapų natos. Dabar šis tualetinis vanduo nebegaminamas, o norint suprasti, koks buvo jo kvapas, galima pauostyti nebent tos pačios rūšies vonios esenciją.

Jackie Kennedy: „Jean Patou Joy“

Jackie Kennedy

Per visą savo gyvenimą J. Kennedy kvepinosi kelių rūšių kvepalais, o vieni jos mėgstamiausių buvo klasikai priskiriami „Jean Patou“ firmos „Joy“. Metų metus „Joy“ buvo kotiruojami kaip brangiausi kvepalai pasaulyje. Vos vienai šio sodriai gėlėmis dvelkiančio skysčio uncijai prireikia daugiau nei 10 tūkst. jazminų ir visos galybės rožių žiedų. Akivaizdu, kad jų gamyba – ypač rizikingas verslo sprendimas, turint omenyje dar ir tai, kad kvapas buvo sukurtas 1929-aisiais – pačioje Didžiosios depresijos pradžioje. Kad ir kaip būtų, aukščiausios klasės prabangos ir prestižo aura padarė savo: „Joy“ tapo vienais sėkmingiausių visų laikų kapų, o 2000-aisiais, per „Fragrance Foundation“ finansuojamus „FiFi“ apdovanojimus, būtent „Joy“ buvo suteiktas Šimtmečio kvapo titulas.

Elizabeth Taylor: „Jean Desprez Bal a Versailles“

Šiais laikais kone kiekviena išgarsėjusi asmenybė išleidžia nuosavą kvepalų liniją, tačiau pirmoji tai padarė Elizabeth Taylor. Novatoriškai jos kvapų imperijai priskiriami tokie kvapai kaip „White Diamonds“, „Forever“ ir „Passion“. Beje, „White Diamonds“ lig šiolei pripažįstami dažniausiai įžymybių perkamais kvepalais. Vis dėlto būdama jaunesnė E. Taylor mėgo kvepintis 1962-aisiais sukurtu „Jean Desprez Bal a Versailles“ – rytietišku aromatu su rozmarino, apelsinų žiedų, santalo ir vanilės natomis. Aktorė jais kvepinosi tada, kai filmavosi „Kleopatroje“ („Cleopatra“). Būtent šiuos kvepalus ji padovanojo Michaelui Jacksonui, o jis kvepinosi jais visą savo gyvenimą.

Princesė Diana: „Quelques Fleurs“

Princesė Diana

Šiems laikams artimesnė ikona princesė Diana prie Šv. Pauliaus katedros altoriaus žengė skendėdama „Quelques Fleurs“ kvepalų debesyje. Tai gėlių aromatas su tuberozų, rožių ir jazminų natomis. Anot gandų, ji tarsi netyčia išliejo kvepalus ant vestuvinės suknelės, prieš pat sėsdama į karietą. Vėliau princesė Diana pamėgo 1995-aisiais „Hermes“ mados namų išleistus „24 Faubourg“. Jų autorius – parfumeris Maurice‘as Roucelas, o pavadinimas kvepalams duotas pagal pagrindinės „Hermes“ parduotuvės Paryžiuje adresą. Šiam gaiviam aromatui būdingos apelsinų žiedų, persikų, gardenijų ir gintaro natos.

Audrey Hepburn: „Givenchy L‘Interdit“

Audrey Hepburn

Specialiai aktorei Audrey Hepburn mados dizainerio Huberto de Givenchy dedikuotas kvapas „L‘Interdit“ (žodis, išvertus iš prancūzų kalbos, reiškia „uždraustas“) buvo sukurtas 1957-aisiais. Kalbama, kad A. Hepburn nenorėjo, jog būtų pradėta šių kvepalų gamyba, tačiau jau 7-ajame dešimtmetyje jie tapo prieinami plačiajai publikai. Dominuojančios „L‘Interdit“ natos –bergamočių, rožių, jazminų, vilkdalgių, našlaičių, narcizų ir santalo. Vėlesniais metais A. Hepburn kvepinosi „Creed Spring Flower“ – dar vienu specialiai jai sukurtu aromatu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)