Bet Holivudas (ir ne tik) kupinas ne tik gražių, bet ir protingų moterų. Štai kelios jų, kurių intelekto koeficientas viršija vidutinį.

Meryl Streep

Meryl  Streep

Visuotinės pagarbos nusipelniusi Meryl Streep, kaip teigiama, – viena protingiausių moterų Holivude. Jos intelekto koeficientas – 143, todėl ją pagrįstai galima vadinti vaidinančiu genijumi, rašoma portale aubtu.biz. Visi jos vaidmenys – nedideli šedevrai. Nekyla abejonių, kad ji laisvai galėtų įsikūnyti į būsimą Betmeną – jei tiktai panorėtų.

Emma Watson

Emma Watson

Hermiona Įkyrėlė, be abejo, – pati sumaniausia pastarosios kartos raganaitė. Nekeista, kad nepriekaištingai ją suvaidinus aktorė – intelektiniais gebėjimais nenusileidžianti Emma Watson. Jos intelekto koeficientas – 138. Minėtina, kad E. Watson baigė Browno universitetą įgydama mokslo laipsnį literatūros srityje.

Nuo 2020 m. birželio 16 d. aktorė vadovauja „Kering“ korporacijai, kuriai pavaldūs tokie firmų ženklai kaip „Balenciaga“, „Bottega Veneta“, „Gucci“, „Alexander McQueen“ ir „Yves Saint Laurent“.

Rachel Weisz

Rachel Weisz

Rachel Weisz visur ir visada išsiskiria tiek puikia išvaizda, tiek intelektu. Anglų literatūrą prestižiniame Kembridžo universitete studijavusi aktorė yra viena iš studentų dramos trupės „Cambridge Talking Tongues“ įkūrėjų.

Rachel Weisz yra laimėjusi ne vieną apdovanojimą, įskaitant Auksinį gaublį ir Oskarą. Ši aktorė gali susikalbėti ne tik gimtąja, bet ir dar trimis kalbomis.

Natalie Portman

Natalie Portman

Nuo 12 metų vaidinanti Natalie Portman taip pat garsėja kaip viena protingiausių Holivudo įžymybių. Ji baigė psichologijos studijas Harvardo universitete, be to, mokėsi Jeruzalės hebrajų universitete.

Natalie Portman intelekto koeficientas – 140, keli jos tekstai buvo publikuoti, ji dirbo mokslinį darbą Harvarde ir geba laisvai susikalbėti penkiomis kalbomis.

Alicia Keys

Alicia Keys

Ritmenbliuzo karaliene tituluojama Alicia Keys garsėja dėl įspūdingo balso ir pavydėtinų gebėjimų kurti muziką. Bet tik nedaugelis žino, kad jos intelekto koeficientas – 154, taigi, Alicia Keys – ne tik muzikalumu, bet ir protu išsiskirianti Holivudo garsianybė.

Būdama 16-os Alicia Keys su pagyrimais baigė scenos meno mokyklą. Jai netgi buvo pasiūlyta nieko nelaukiant pradėti studijas Kolumbijos universitete. Visgi Alicia pasirinko muziką. Dabar, be muzikos, jinai užsiima ir labdaringa veikla.

Kate Beckinsale

Kate Beckinsale

Žavingoji britė Kate Beckinsale yra baigusi literatūros studijas Oksfordo universitete.

Kate Beckinsale intelekto koeficientas – 152, tai reiškia, kad ji priklauso vos vienam procentui populiacijos, turinčiam štai tokias smegenis. Aktorė moka kelias kalbas, įskaitant prancūzų, vokiečių (ir anglų, žinoma).

Salma Hayek

Salma Hayek

Iš Meksikos kilusiai aktorei buvo nustatyta disleksija – be abejo, visokeriopai pakenkti galėjęs sutrikimas, bet, laimei, jis nepakenkė – Salma Hayek moka penkias kalbas. Jas išmokti veikiausiai padėjo net 144 siekiantis intelekto koeficientas.

Dar aktorę tenka vadinti įžvalgia verslininke, nes ji – viena turtingiausių moterų pasaulyje.

Shakira

Shakira

Dar viena dama, apdovanota ir grožiu, ir lanksčiu protu – tai Shakira. Jos intelekto koeficientas – net 140, ir tai, matyt, savaime paaiškina, kodėl jos sukurtos dainos parašytos šitaip talentingai.

Būtina paminėti, kad Shakira gali susikalbėti šešiomis kalbomis. Ar verta tad stebėtis, kad jos dainos prisibeldžia į galybės žmonių širdis?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)