„Nors pirmosios dukros susilaukiau būdama 29-erių, man dabar atrodo, jog tuomet aš buvau vaikų vaikas. Nieko neišmaniau, nieko nesupratau. Atrodo, jog tai buvo taip seniai. Marija augo ir užaugo.
Nebuvo tokios mados, kuri palengvintų mamoms gyvenimą. Pati, kai laukiausi antrosios dukros, neturėjau įsigijusi nei vieno daiktelio. Neįsivaizdavau, nuo ko reikia pradėti. Ateini į parduotuvę, o ten toks miestas“, – su šypsena pasakoja atlikėja.

Ingrida Martinkėnaitė prisimena, jog susilaukus pirmosios dukros neapleido darbų: daug koncertavo, buvo įkūrusi savo fotostudiją, tad teko derinti motinystę su įtempta darbine aplinka.

„Galbūt norėjosi kažkam kažką įrodyti, o gal tai buvo mano savirealizacija“, – retoriškai klausia dainininkė. „Dabar viskas taip ramu, norisi mėgautis kiekviena diena, nes žinau, kaip viskas greitai praeina.“

Pasidomėjus, ar motinystės įgūdžiai neišblėso, žinoma mama atsako: „Man niekas nebuvo pamiršta. Paėmiau kūdikį į rankas ir žinojau, kaip reikia elgtis. Labai džiaugiuosi, kad pirmą vaiką auginti padėjo anyta, mano mama, iš jų prisisėmiau daug žinių, jog galėčiau dar keturis užauginti. Dabar viskas labai lengva, o su pirmagime Marija buvo daug nežinios“.

Laura Mazalienė ir Viktorija Beišienė

Antroje laidos „Mamos, nemokančios meluoti” dalyje tinklaraštininkė Viktorija Beišienė atvirai dalinsis išgyvenimais po dukart patirto pagalbinio apvaisinimo.

„Nepavyko pastoti natūraliai, tad pradėjome ieškoti priežasties ir tik po 3 metų paaiškėjo, jog aš turiu kiaušintakių patologiją ir natūraliai pastoti nepavyks. Gydytojai davė vos 5 proc. tikimybę. Nebuvo kito kelio – tik kreiptis į vaisingumo kliniką“, – jautriai temą pradeda tinklaraštininkė.

„Tuomet atrodė, jog žemė slysta iš po kojų, juk mūsų, moterų, prigimtis – gimdyti vaikus. Jaučiausi labai blogai. Turėjau viltį, jog galbūt pastosiu po kiaušintakių laparoskopijos, bet gydytoja po operacijos pranešė, jog kiaušintakiai neatlieka savo funkcijos. Po šios žinios patyriau šoką, susidūriau su nedidelėmis depresijos apraiškomis.“

Laida „Mamos, nemokančios meluoti“ rodoma šeštadieniais 9.30 per DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)