Būtent tokios nuomonės laikosi gyvenimo būdo lavybininkė Gabrielle Bernstein, savo koncepciją pristačiusi naujoje knygoje „Super Attractor: Methods for Manifesting a Life Beyond Your Wildest Dreams“ (pažodžiui – Galingos traukos objektas. Kaip susikurti gyvenimą, pranokstantį drąsiausias svajones).

Bene įžūliausiai skamba knygos peršama mintis, kad minimaliai stengiantis, pavyks pritraukti maksimalų kiekį gėrio. Daugiausia dėmesio, anot G. Bernstein, privalu kreipti į tuos dalykus, nuo kurių iš karto pagerėja savijauta, nes pozityvus nusiteikimas, esą, savaime privilioja sėkmę, be to, jis anaiptol nevargina.

Toliau perteiktas portale „Well+Good“ išspausdintas interviu, per kurį populiarių knygų autorė dalija patarimus, kaip svajones paversti realybe.

– Pirmiausia paaiškinkite, kas yra galingos traukos objektas?

– Galingos traukos objektas – tai žmogus, kurio didžiausias rūpestis – gerai jaustis. Gerą savijautą prioritetu laikantys asmenys it magnetas traukia trokštamus dalykus.

– Ar tikslas tapti galingos traukos objektu pasiekiamas kiekvienam?

– Tiesa ta, kad mes ir taip esame galingos traukos objektai, tik paprasčiausiai tai pamirštame. Esame tiek užvaldyti baimės, vertinimų ir noro priešintis, kad užblokuojame savyje glūdintį galingos traukos objekto pradą.

– Nuo ko pradėti, norint apie jį prisiminti?

– Pirmiausia būtina suvokti, kaip įvyko atotrūkis. Stengiantis tai padaryti, reikia išsiaiškinti, kur link krypsta mūsų mintys, kaip mus veikia mūsų įsitikinimai ir kokius pojūčius jie lemia. Knygoje šį procesą pavadinau pasirinkimo iš naujo metodu.

– Kokia šio metodo esmė?

– Pirmasis žingsnis – susikoncentruoti į savo mintis ir suprasti, kaip jos veikia savijautą. Antras žingsnis – atleisti sau už vienas mintis ir padėkoti už kitas, padėjusias prisiminti, ko iš tiesų norime. Trečias žingsnis – pasirinkti iš naujo, t. y. sąmoningai pasirinkti mintį, nuo kurios pavyksta pasijusti geriau. Taip sukuriamas tam tikras elgesio šablonas: slopinami baime pagrįsti įsitikinimai ir gaivinami priminimai apie svajones.

– Knygoje rašote, kad daugelis bijo gerai jaustis. Kaip tai suprasti?

– Manau, kad per gyvenimą susiformuojanti įsitikinimų sistema užprogramuoja mus manyti, jog nesame pakankamai geri, pakankamai sumanūs ir pakankamai vertingi. Tokius įsitikinimus paprastai lemia traumuojanti ir žlugdanti patirtis, pagimdanti atitinkamas mintis, kurias nuolatos permąstome. Tos mintys tampa įsitikinimais, o jie, savo ruožtu, suponuoja supratimą apie pasaulį, kuriame gyvename. Dėl šios priežasties nerimu ir baime kartais naudojamės tarsi gynybos mechanizmais, nors juk akivaizdu, kad jie nuo nieko neapsaugo.

– Teigiate, kad galime tapti priklausimi nuo baimės. Kodėl taip nutinka?

– Nes labai paprasta leisti mintims plaukti nevaldomoms. Kartais daug paprasčiau nerimauti. Baimintis, kad gali atsitikti kas nors blogo, yra daug lengviau nei laikytis nuostatos, kad viskas klostysis sėkmingai. Baimė – tarsi numatytoji būsena, kuria per gyvenimą priprantame kliautis ir pasitikėti. Bijoti ilgainiui tampa įpročiu, nors iš tiesų tai tėra būdas apsimesti, kad jaučiamės saugūs.

– Pakalbėjime apie manijos apsėstuosius. Kas tai per žmonės?

– Tai žmonės, užsiimantys įvairiomis neva dvasinėmis praktikomis ir tuo, ką, jų įsitikinimu, privalu daryti, kad gyvenimas pakryptų norima linkme. Tokio tipo veiklai aš priskiriu pranašavimą iš taro kortų, užsiiminėjimą joga, vizijų koliažų kūrimą. Tačiau pasiekti norimo rezultato tokiems žmonėms nepavyksta, kadangi visą dėmesį jie sutelkia į veiklą, o ne į savijautą.

– Vadinasi, ir jiems patartumėte prisiminti pasirinkimo iš naujo metodą?

– Būtent. Nes jis padės atgaivinti mumyse glūdinčias, bet užblokuotas galias.

– Ką patartumėte žmonėms, tvirtinantiems, kad, nepaisant dedamų pastangų, gyvenimas neatrodo geresnis arba kad sėkmės nepavyksta pritraukti taip greitai, kaip norėtųsi?

– Kantrybė ir tikėjimas yra savybės, kurias galingos traukos objektas privalo turėti, kad vyktų toji galinga trauka. Energijos švaistymas ekskursams po ateitį arba mėginimas suvaldyti laiką yra stūmimasis prieš srovę. Taip žmogus neleidžia vykti tam, kas turi vykti, nepasiduoda natūraliai tėkmei. Tikiuosi, kad mano knyga padės skaitytojams suprasti, ką reiškia visiškai paklusti ir leisti įvykiams rutuliotis natūraliai. Ironiška, bet kai nukrypstame nuo kelio, jame paprastai laukia daug gerų dalykų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)