Menininko tikslas – įrodyti, kad moterys neprivalo pateisinti visuomenės standartų, kad atrodytų patraukliai.

B. Hopperis meta iššūkį šiuolaikiniams grožio idealams ir demonstruoja gražuolių nuotraukas, kuriose jos nesibodi kūno plaukų.

„Man patinka natūralus moterų grožis. Manau, kad tai gali būti labai gražu ir tam tikromis aplinkybėmis net seksualu, tai įgalina moteris. Šiais laikais turi būti stipraus charakterio, kad galėtum būti moterimi su apžėlusiomis pažastimis.

Domėdamasis šia tema sužinojau, kad spaudimas moterims šalinti kūno plaukus atsirado tuomet, kai tokios kompanijos kaip „Gillette“ norėjo praplėsti klientų ratą. Taigi, daugybė žmonių dabar negali ištverti plaukuotos moters pažasties. Tai – nuostabus marketingas“, – sakė fotografas.

B. Hopperis teigė neskatinantis moterų pulti auginti pažastų plaukų, tačiau norintis parodyti, kad tai gali būti pasirinkimas ir nevertėtų to pamiršti. Fotografas skatina tiesiog paklausti savęs, kodėl iš tiesų šalinate kūno plaukus, diskutuoti.

Anksčiau fotografas pats siūlydavo modeliams, aktorėms bei draugėms nešalinti pažastų plaukų, kad galėtų jas fotografuoti, tačiau dabar su juo susisiekia vis daugiau moterų, kurios ryžosi tokiam žingsniui jau anksčiau ir norėtų dalyvauti projekte.

Nors fotografo darbai sulaukia daugybės palaikymo, tačiau vyras neslepia, kad tenka išgirsti ir daug kritikos.

„Daugybei žmonių tai patinka, daugybė žmonių to negali pakęsti. Matau daugybę ginčų. Šiame projekte žmonės pastebi, kad kai kurie modeliai yra itin liekni, nugrimuoti ar smarkiai išsipešioję antakius, ar pan. Vis dėlto, aš tokius modelius renkuosi sąmoningai, taip išgaunamas didesnis kontrastas, efektas. Juk jei paklausčiau, kas, jūsų manymu, neskuta pažastų, juk niekada nepamanytumėte, kad tai bus stulbinančio grožio ir „higieniškai atrodanti“ manekenė. Tai stereotipas, kurį ir noriu panaudoti stipresnei reakcijai gauti“, – paaiškino fotografas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt