Kaip pasirinkti teisingą formuojančių drabužių dydį?

Labai svarbu pasirinkti tinkamą formuojančių drabužių dydį. Rinkitės tokius drabužius, kad jaustumėtės patogiai, galėtumėte lengvai vaikščioti ir laisvai judėti. Vidutinio suspaudimo drabužiai išlygina apvalumus ir nepageidaujamus išsikišimus. Teigiama, kad stipriai suveržiantys apatiniai ilgainiui pakeičia figūrą į trokštamą pusę, tačiau tai nėra moksliškai įrodyta.

Apsivilkti figūrą formuojančius apatinius nėra taip paprasta. Juos reikia vilktis iš apačios ir traukti viršun. Jei rūbas labai spaudžia ir pasiekus tam tikrą tašką jo nebegalima užtempti aukštyn, vertėtų rinktis didesnį dydį.

Apsivilkę tokius apatinius, pamėginkite problemiškas vietas įsprausti į formuojančių apatinių kompresijos zonas. Įsitikinkite, kad iškilumų nebesimato, o jei jų dar liko, juos išlyginkite.

Kokias grėsmes formuojantys apatiniai kelia sveikatai?

Figūrą formuojantys apatiniai iš esmės yra kompresiniai drabužiai, kurie tampriai aptempia kūną. Ilgainiui šis tamprus spaudimas gali sukelti įvairių sveikatos problemų.

Plaučių funkcija: formuojanti apranga, kuri tęsiasi virš juosmens, gali suspausti apatines plaučių skiltis ir neleisti joms iki galo išsiplėsti. Tai reiškia, kad po kurio laiko organizmui pradės trūkti deguonies, pasikeis kvėpavimas ir sutriks plaučių veikla.

Kraujotaka: jei formuojantys apatiniai spaudžia odą ir raumenis, gali sutrikti kraujotaka. Stipriai aptempti drabužiai gali priversti širdį aktyviau dirbti, kad suspaustas vietas pasiektų kraujas, todėl ji greičiau pavargs. Kartais kraujagyslėse gali susiformuoti ir kraujo krešulių.

Virškinimas: formuojantys apatiniai spaudžia ne tik pilvo riebalus, bet ir vidaus organus, todėl dėl spaudimo gali sutrikti maisto judėjimas per skrandį, žarnyną ir storąją žarną. Gastroezofaginio refliukso liga (GERL) taip pat yra viena iš dažniausiai pasitaikančių problemų, su kuriomis susiduria formuojančius apatinius mėgstantys žmonės.

Žarnynas: dėl formuojančių apatinių nukenčia žarnyno peristaltika, nes užspaudus gaubtinę žarną, sulėtėja jos turinio judėjimas.

Šlapimo pūslė: formuojantys apatiniai sukelia nepatogumų, kai reikia apsilankyti tualete, todėl daug moterų atidėlioja šiuos vizitus. Tačiau tai gali sukelti šlapimo pūslės infekciją ir šlapimo nelaikymą.

Kojų tirpimas: šlaunų kompresija gali apriboti kraujotaką kojose ir užspausti nervus. Tai savo ruožtu baigiasi tokiomis problemomis kaip kojų tirpimas, dilgčiojimas ar mėšlungis. Ši būklė taip pat skatina kojų venų varikozę.

Infekcijos: formuojantys apatiniai gali užlaikyti prakaitą ir drėgmę, todėl susidaro palanki terpė grybeliams ir bakterijoms daugintis. Tai savo ruožtu šiose srityse gali sukelti infekcijas ir bėrimus.

Parestezinė meralgija: tai liga, kuri išsivysto šlaunyje užspaudus periferinį nervą, todėl pažeistoje kojoje juntamas dilgčiojimas, tirpimas ir skausmas.

Formuojančių apatinių pliusai

  • Suknelės dydis akimirksniu sumažėja maždaug vienu ar net trimis dydžiais, kol nudribę audiniai būna suspausti ir laikomi vietoje.
  • Smėlio laikrodžio figūra tampa prieinama net toms moterims, kurios turi šiek tiek antsvorio.
  • Formuojantys apatiniai, kurie dėvimi ant juosmens ir šiek tiek aukščiau, palaiko nugarą ir pagerina laikyseną.
  • Formuojančius apatinius vilkintis žmogus dėl dailesnės figūros ir gražesnės laikysenos įgauna daugiau pasitikėjimo savimi.


Formuojančių apatinių minusai

  • Formuojantiems apatiniams apsivilkti reikia šiek tiek laiko ir kantrybės. Svarbiausia – rengtis lėtai. Įsprauskite į juos nudribusias ir kitas reikalingas vietas.
  • Formuojantys drabužiai gali suspausti raumenis ir sukelti problemų su nervais bei kraujotaka.
  • Iš anksto reikia planuoti apsilankymus tualete.
  • Tokių drabužių pavojus sveikatai priklauso nuo pasirinktų formuojančių apatinių tipo.
  • Formuojantys apatiniai nėra pigūs, o jų reikia turėti ne vieną, jei norite juos nešioti reguliariai.


Patarimai dėl sveikatos

  1. Rinkitės tokius formuojančius drabužius, kurie nebūtų nei pernelyg veržiantys, nei pernelyg laisvi.
  2. Formuojantys drabužiai gali padėti numesti svorio, tačiau juos reikia derinti su tinkama mityba ir sportu.
  3. Tokius drabužius nešiokite tik ribotą laiką – tai padės išvengti sveikatos problemų.
  4. Dėvėdami formuojančius drabužius įsitikinkite, kad visi audiniai yra deramai suspausti ir yra „savo vietoje“. Venkite bet kokių diskomfortą keliančių pojūčių vienoje ar kitoje kūno ar odos vietoje.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją