1. Baltos rožės

Rožių spalvų aiškinimą pradėkime nuo šviesiausių spalvų. Baltos rožės tradiciškai siejamos su santuoka, su kokia nors pradžia, dėl subtilaus grožio šios rožės reiškia ir atminimą, rašoma tinklalapyje proflowers.com. Baltos rožės tinka praktiškai kiekviena proga – pasveikinti draugus, mylimus žmones su nauju žingsniu, dovanoti ir atsisveikinant. Balta spalva reiškia pagarbą, taip pat išsako viltį ateičiai. Baltų rožių puokštė – puikus būdas pasakyti „Galvoju apie tave“.

2. Dramblio kaulo spalvos rožės

Dramblio kaulo spalvos rožės panašios į baltas, tik yra pustoniu tamsesnės. Kreminėmis ar kiaušinio lukšto spalvos dar pavadinamos šios gėlės pasitelkiamos, kai reikia elegantiškos prezentacijos, jos suteikia ramios ir prabangios elegancijos. Dramblio kaulo spalva įkūnija žavesį, tai puiki dovana rafinuotą skonį ir stilių turinčiam žmogui. Šios spalvos rožėmis galima išreikšti dėmesį žmogui, be romantinių intencijų.

3. Geltonos rožės

Kažkada geltonos rožės simbolizavo pavydą, o dabar jos – draugystės ir dėmesio ženklas. Jos lyg saulėgrąžos, dovanodami draugams geltonas rožes išreiškiate šiltus jausmus. Geltonos rožės taip pat simbolizuoja atminimą.

4. Persikinio atspalvio rožės

Persikinės rožės nusako dėkingumą. Įprastai jos dovanojamos, žymint sėkmingą verslo sandorį ar pan., taip pat gali būti lojalumo ženklas. Persikinės rožės – miela staigmena, juk yra šilto atspalvio. Jomis neretai reiškiama meilė dukteriai ar bičiulei.

Vestuvės

5. Rožinės rožės

Elegancijos simbolis – rožinių atspalvių rožės dažnai dovanojamos, norint išreikšti meilę, vertinimą. Tai švelniausios iš rožių, jų subtilumu, elegancija ir perduodama žinia. Ar dovanosite šių rožių geriausiai draugei, kolegei, ar sužadėtinei – tokia puokštė nuskaidrins dieną.

6. Raudonos rožės

Nuo seno siejamos su grožiu raudonos rožės – būdas pasakyti be žodžių „Aš tave myliu“. Raudonomis rožėmis parodoma meilė, aistra žmogui. Nesvarbu, ar dovanojate raudonų rožių Valentino dienos proga, gimtadienio proga, ar norėdami išreikšti parodyti dėmesį, turbūt nerasite geresnio būdo išreikšti savo jausmus.

7. Levandų atspalvio rožės

Levandų atspalvio rožės simbolizuoja meilę iš pirmo žvilgsnio. Šiomis rožėmis išsakomas susižavėjimas. Beje, skirtingais atspalviais išreiškiami skirtingi jausmų niuansai. Tamsesnio atspalvio violetinės rožės simbolizuoja didybę, prašmatnumą.

Vestuvės

9. Kelių spalvų rožės

Kelių spalvų rožės išreiškia džiaugsmą, linksmą nuotaiką. Šios smagiai nuteikiančios įvairiaspalvės rožės – puiki dovana gimtadienio, sukakčių ar kūdikio gimimo proga. Be to, tai būdas viena dovana pertekti kelis jausmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją