Dabartiniame pasaulyje, kuris nebeįsivaizduojamas be plaukų dažų ir kovos su senėjimu priemonių, A. MacDowell nutarė akcentuoti natūralų savo grožį ir asmeniniu pavyzdžiu pademonstruoti, kad būtina pakeisti požiūrį į brandžią moterį ir su laiku ryškėjančius išvaizdos pokyčius.

NPR kanalu transliuojamos laidos „Fresh Air“ eteryje 63-ejų metų aktorė sakė prisimenanti klausimą, į kurį teko atsakyti po 40-ojo gimtadienio. Tada jos buvo pasiteirauta, kaip moteris pasijunta Holivude, sulaukusi tokio amžiaus ir neva puikiai suprasdama, kad metų skaičius taps rimtu kliuviniu pretenduojant į vaidmenis.

„Beprotiškiausią dalyką teko išgirsti, kai man sukako 40“, – kalbėjo A. MacDowell ir papasakojo apie vieną interviu, per kurį žurnalistė jos paklausė, kaip jaučiasi suvokdama, kad sensta ir netenka grožio.

„Tiesiog negalėjau patikėti tuo, ką girdžiu, – tvirtino aktorė. – Pasakiau, kad nesijaučiu netenkanti grožio, tik tasai grožis dabar kitoks.“

Aktorė ir toliau ketina įrodinėti, kad brandžios moterys turi figūruoti grožio pramonėje. Vienas iš jos tikslų – paskleisti žinią, kad būdamos bet kurio amžiaus moterys gali atrodyti puikiai ir būti patenkintos savimi. Šio tikslo siekimas yra viena iš priežasčių, kodėl pastaraisiais metais ji nesidažo plaukų, palikdama juos žilus – tokius, kokie yra.

„Plaukai pradėjo žilti per COVID-19 pandemiją. Tai matydamos, dukros man sakė, kad atrodau žiauriai gerai ir turiu tokia likti“, – nurodė A. MacDowell ir patikino esanti įsimylėjusi dabartinį savo įvaizdį ir dar tikrai nenorinti jo keisti.

„Turiu prisipažinti, kad niekada nesijaučiau tokia graži. Nenoriu pasakyti, kad visos turi elgtis taip, kaip aš, bet man tai tinka“, – kalbėjo A. MacDowell.

Aktorė taip pat užsiminė, kad kažkada yra svarsčiusi plastinės operacijos idėją, o kartą net išmėgino botulino toksino poveikį, bet labai greitai nutarė susilaikyti nuo kosmetinių procedūrų (išskyrus veido masažą) ir duoti valią natūraliam grožiui.

Kitados „Calvin Klein“ mados namams talkinęs modelis senėjimo procesą lygina su kelione.

„Vyksta senėjimo procesas ir aš esu to proceso dalyvė, – sakė A. MacDowell per 2018-aisiais leidiniui „Vogue“ duotą interviu. – Tai tarsi kelionė, tik ne į praeitį. Nenoriu apsimetinėti tuo, kuo nesu, be to, niekada nesigėdijau savo amžiaus. Noriu pozityviai vertinti kiekvieną savo gyvenimo etapą.“

Ir dabar aktorė taip, kaip anksčiu, ramiai skaičiuoja einančius metus.

„Manau, kad senėjimą reikia nuspręsti pamėgti – kitaip to padaryti nepavys. Taigi, yra pasirinkimas, – kalbėjo A. MacDowell dalyvaudama radijo laidoje. – Džiaugiuosi, kad žmonės nedramatizuoja mano metų. Manau, jog mums visiems labai svarbu suprasti, kad senstame, bet vis tiek esame gražūs.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)