Sirena

Graikų mitologijoje sirenos – stulbinamo grožio piktosios būtybės, kurios savo dieviškais balsais apžavėdavo jūrininkus, o paskui juos pražudydavo. Šio archetipo moterys panašiai traktuoja seksą – joms seksas yra kontrolė, vyrų valdymo priemonė. Įprastai sirenos archetipo moterys yra laisvos, mokančios dovanoti (be ne priimti) seksualinį pasitenkinimą, o ne miegamajame yra šaltos, nenuoširdžios, nes nepasitiki partneriu ir bijo būti išduotos.

Patikima bičiulė ar kovos draugė

Šis archetipas pasižymi atsakingu požiūriu į santykius ir santuokinę pareigą. Tai – moterys, kurios visada šalia, visada pasirengusios ateiti į pagalbą, tačiau intymaus jų gyvenimo pagrindas – ne aistros ir ne geismai, o pareigos jausmas. Šio archetipo atstovėms atrodo, kad moteris turi būti vyro ramstis, todėl neįsivaizduoja savo gyvenimo be pareigų, kurias dažnai pačios ir prisiima.

Medžiotoja

Asociatyvinė nuotr.: turtinga moteris

Medžiotojos archetipo atstovai nepasitiki vyrais, nes bijo jais nusivilti. Joms priešingos lyties dėmesys – būdas įgauti pasitikėjimo savimi, pajusti savo vertę. Šitų moterų požiūris į vyrus išskirtinai vartotojiškas, o sekse, kaip ir gyvenime, jos ima tai, ko nori, mažai galvodamos apie kitų interesus – savas pasitenkinimas joms svarbiausia.

Motina

Šiam archetipui priklauso moterys, kurios savo partneriui yra tarsi motinos. Dėl perdėto rūpinimosi vyras ima laikyti mylimą moterį kraujo giminaite, su kuria nesinori sekso. Įprastai šios moterys dažnai išsižada savo norų, bijodamos įžeisti partnerį, savo interesus nustumia į paskutinę vietą. Galiausiai tokie santykiai nebeteikia malonumo nė vienam iš proceso dalyvių.

Afroditė

Švelni, aistringa, seksuali, geidžiama. Ji žino, ko nori, žino, kaip suteikti malonumą vyrui, santykiai kuriami, gerbiant abiejų partnerių interesus. Afroditė – archetipas, kuris priima save ir savo kūną, mėgsta gauti malonumą. Sąmoningai suvokiamas moteriškas seksualumas padeda jai nubrėžti ribas, kas leistina, ir negeisti svetimų dalykų. Iš Afrodičių sklinda energija, joms patinka seksas, teikia malonumą pats procesas – vyrus tai žavi ir traukia.

Tėčio dukrelė

Tėčio dukrelės, priešingai nei Afroditės, ieško ne lygiaverčio partnerio, o tėtuko, kuris rūpintųsi, saugotų ir pan. Sekso metu jos būna pasyvios, nerodo iniciatyvos. Iš pirmo žvilgsnio naivumas ir vaikiškas nuoširdumas atrodo žaviai, bet laikui bėgant vyrams pasidaro per sunki atsakomybė, kurią jiems perkelia. Tiesa, jos turi šansų išmokti kitokio elgesio modelių.

Koketė

Asociatyvioji nuotr.

Koketės neieško rimtų santykių, eina per gyvenimą lengvai, su malonumu, dažnai keičia vyrus, joms patinka būti dėmesio centre, koketuoti, jos moka vilioti, būti seksualios. Įprastai kokečių romantiniai santykiai trunka neilgai, ilgi santykiai jų nevilioja, kadangi bijo atsakomybės ir pareigų, be kurių ilgalaikiai santykiai neįsivaizduojami.

Karinga karalienė

Karingoms karalienėms seksas – mūšio laukas, kur jai svarbu pademonstruoti aktyvią poziciją. Sekse, kaip ir gyvenime, jos valdingos, dominuojančios, mėgsta eksperimentuoti, paįvairinti seksualinį gyvenimą naujovėmis. Iš pradžių vyrams patinka aktyvi karingos karalienės pozicija, bet toli gražu ne visi nusiteikę taip gyventi pastoviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)