1. Jie atspindi jus

Žmonės atspindi elgesį tų, kurie jiems atrodo patrauklūs, sako Marley Howard, licencijuota terapeutė. Jei pastebite, kad kas nors „pasąmoningai kopijuoja dalį jūsų savybių ir įpročių", tai subtilus ženklas, kad jūs jam tikriausiai patinkate, pažymi ji.

„Jei jūs sėdite sukryžiavę kojas, jie taip pat sukryžiuos kojas. Jei stovite sukryžiavę rankas, jie darys tą patį", – toliau aiškina Kerry Lauders, santykių ekspertė.

2. Jie užmezga akių kontaktą

Jei atrodo, kad kas nors dirba viršvalandžius, kad užmegztų akių kontaktą, tikriausiai jį traukiate, teigia santykių ekspertė ir suvedžiotoja Sameera Sullivan.

„Jie tai daro iš smalsumo ir noro pasijusti jums artimesni", – aiškina ji. Akių kontaktas gali sukurti galingą emocinį ryšį.

Be to, tikėtina, kad jie ir toliau žiūrės į jus, net jei galiausiai nutrauksite kontaktą.

„Kai žmogų traukiate, jis bus linkęs žiūrėti į jus ilgiau nei įprastai. Taip jie stengiasi kuo daugiau jūsų įsidėmėti."

3. Jie užduoda jums klausimus

Mes natūraliai atrodome smalsesni žmonėms, kurie mus traukia, nes esame suinteresuoti juos geriau pažinti.

„Jei kas nors jums užduoda daug klausimų, tai aiškus ženklas, kad jie nori apie jus sužinoti daugiau – ir kad jūs juos traukiate", – patvirtina Suman Kumar Kahni, santykių ekspertė.

Pasak Kahni, klausimai yra svarbi pažinčių srityje naudojama priemonė.

„Klausimų uždavinėjimas sukuria ryšį tarp dviejų žmonių ir suteikia galimybę daugiau sužinoti vienas apie kitą", – sako jis.

„Ši sąveika gali sužadinti kito asmens susidomėjimą ir sukurti pažinties bei susidomėjimo jausmą".

4. Jie prisimena, ką jiems pasakojote

Tačiau ne tik patys klausimai gali rodyti patrauklumą. Tai ir tolesni veiksmai, pagrįsti jūsų atsakymais. Terapeutas ir „Impact Recovery Center" Alabamoje įkūrėjas Tayloras Remingtonas leidiniui sako, kad kai kažkam atrodote patrauklūs, jis paprastai atkreipia dėmesį į tai, ką sakote. Kitaip tariant, jie ne tik užduoda jums klausimus, bet ir klausosi.

„Jie įsimins detales to, ką jiems pasakojate, ir pasinaudos tomis detalėmis pradėdami pokalbį arba užmegzdami gilesnius ryšius", – aiškina Remingtonas.

„Jei kas nors visada įdėmiai klausosi, kai kalbate, tai gali būti ženklas, kad jūs jiems atrodote patrauklus".

Pasak santykių ekspertės Sandros Myers, laikui bėgant galite pastebėti, kiek jie klausosi, remdamiesi įvairiais veiksmais.

„Jie gali atnešti jums mėgstamą batonėlį, nes prisimena, kad minėjote, kaip jį mėgstate. Jie prisimena jūsų gimtadienį arba svarbų darbo terminą, prie kurio dirbote", – sako S. Myers.

„Kai kas nors jus traukia, jie atkreipia dėmesį į jūsų pomėgius bei į tai, kas vyksta jūsų pasaulyje".

5. Jie skiria jums savo laiko

Jei kas nors praleidžia daug laiko su jumis arba šalia jūsų, tai geras ženklas.

„Laikas yra vertingiausias mūsų išteklius, nes jo turime ribotą kiekį. Kai kas nors nusprendžia leisti savo laiką su jumis, tai gali būti ženklas, kad jūs traukiate", – sako Myersas.

Taip pat būtinai palyginkite, kiek laiko ir dėmesio jie skiria būtent jums, palyginti su kitais žmonėmis, pataria Annie Garmendia.

„Tai gali rodyti gilesnį susidomėjimo lygį, kai dėmesys skiriamas ne tik dalyvavimui bendruose pokalbiuose, bet ir pažinčiai su jumis".

Tačiau net jei tai tik trumpas laiko tarpas, jis vis tiek gali būti reikšmingas.

„Jei tai vyksta darbe, asmuo gali rasti priežasčių į jus atsitrenkti, galbūt poilsio kambaryje, arba apsilankyti prie jūsų darbo stalo ir žaismingai su jumis bendrauti", – aiškina Orit Krug, porų konsultantė ir santykių ekspertė.

„Jie netgi gali pasisiūlyti padėti jums atlikti užduotį, kad galėtų su jumis praleisti daugiau laiko".