1. Bonnie ir Clyde`as

Ši porelė buvo garsūs Jungtinių Valstijų plėšikai ir sukčiai, siautėję Didžiosios depresijos laikotarpiu ir ilgai slapstęsi nuo policijos. Tačiau mūsų dienomis tai toli gražu nebūtų meilės istorija. Stebina tai, kad Bonnie liko ištikima Clyde`ui, kad ir kiek nusikaltimų kartu jie būtų įvykdę. Galiausiai jie buvo išduoti savo gaujos narių ir pateko į policijos pasalą. Bonnie buvo nušauta kartu su Clyde`u ir mirė ant nebegyvo savo mylimojo kūno, taip išpildydama savo paskutinį norą.

2. Eduardas VIII ir Wallis Simpson

Velso princo Edvardo ir Wallis Simpson gyvenimo akimirkos

1931 metais Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis, Velso princas Edwardas sutiko išsiskyrusią amerikietę Wallis Simpson ir iš pirmo žvilgsnio ją pamilo. 1936 metais mirus jo tėvui, Edwardas tapo karaliumi Eduardu VIII. Tačiau jis negalėjo tinkamai vykdyti savo karališkųjų pareigų, nes ryžosi vesti W. Simpson – toks žingsnis būtų supurtęs monarchijos, Bažnyčios ir Didžiosios Britanijos parlamento pamatus. Neturėdamas kito pasirinkimo, Eduardas VIII atsisakė sosto ir perleido jį savo broliui Jurgiui VI, o pats vedė W. Simpson. Daugelis žmonių ją laikė „aukso ieškotoja“, nes ji jau buvo du kartus išsiskyrusi, tačiau Edwardui ji buvo „tobula moteris“. Pora gavo Vindzoro kunigaikščio bei kunigaikštienės titulus ir apsigyveno Prancūzijoje.

3. Pierre`as ir Marie Curie

Abu mokslininkai susipažino Paryžiuje, kai Marie studijavo Prancūzijoje. Ji atmetė Pierre`o pasiūlymą už jo tekėti, nes norėjo grįžti į Lenkiją. Tačiau jis buvo pasirengęs sekti paskui ją, net jei tai reiškė, kad Lenkijoje jis galės dirbti tik prancūzų kalbos mokytoju. Po metų pora susituokė ir padarė keletą mokslinių atradimų, pavyzdžiui, atrado tokius elementus kaip radis ir polonis. Už radioaktyvumo atradimą jie taip pat buvo apdovanoti Nobelio premija.

4. Karalienė Viktorija ir princas Albertas

Karalienė Viktorija ir princas Albertas

Jaunoji Viktorija, susipažinusi su Vokietijos princu Albertu, kuris taip pat buvo tolimas jos giminaitis, įsimylėjo iki ausų. Gyvendami santuokoje, jie elgėsi tarsi viduriniosios klasės šeima, daugiausia dėmesio skyrusi šeiminėms vertybėms ir savarankiškam gyvenimui. Po 21 metų santuokos ir susilaukus 9 vaikų, Albertas mirė nuo gripo, palikdamas sugniuždytą žmoną. Po jo mirties Viktorija pasitraukė iš viešojo gyvenimo. Moteris, kuri išpopuliarino baltas vestuvines sukneles, pradėjo garsėti kaip monarchė juodais drabužiais – visą likusį gyvenimą ji dėvėjo gedulo rūbus ir našlės šydą.

5. Kleopatra ir Markas Antonijus

Filmas „Kleopatra“, 1963 m.

Kleopatra geriausiai žinoma kaip paskutinė Egipto faraonė, nors ji valdė kartu su savo giminaičiais vyrais. Patekusi į istoriją kaip gražiausia moteris, ji sugebėjo sužavėti du galingiausius tų laikų pasaulio vyrus. Po Julijaus Cezario mirties Kleopatra įsimylėjo Marką Antonijų, ir jų ryšys truko 11 metų. Tačiau 41 metais pr. m. e. Markas Antonijus nusižudė, kai sulaukė melagingos žinios, jog Kleopatra mirė, kol Oktavianas, atsisakęs pasiduoti Kleopatros žavesiui, vedė romėnų kariuomenę užkariauti Egipto. Kleopatra taip pat nusižudė, leisdama įgelti itin nuodingai gyvatei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją