Savęs patenkinimas nėra nei nuodėmė, nei panacėja, svarbiausia mokėti protingai tai išnaudoti ir žinoti, kas yra mitas, o kas – tiesa, rašoma tinklalapyje marieclaire.ru.

Mitas nr. 1. Dažna masturbacija sukelia priklausomybę ir kenkia sveikatai.

Nėra nė vieno tyrimo, kuris patvirtintų masturbacijos žalą žmogaus sveikatai. Kalbant apie tai, kiek kartų masturbuotis per dieną yra normalu, reikėtų pradėti nuo žmogaus seksualinės konstitucijos tipo.

Seksualinė konstitucija (SK) – tai fiziologinių organizmo rodiklių visuma, lemianti jūsų seksualinį aktyvumą. Egzistuoja trys seksualinės konstitucijos tipai: aukštas, kai žmogus sekso nori nuolat, daug ir dažnai. Vidutinis – noras pasitenkinti kyla vieną ar du kartus per savaitę ar net per dvi savaites. Asmuo, pasižymintis žema SK, sekso užsimano kartą per mėnesį, kartą per pusmetį ar tik kartą per metus. Galbūt šiek tiek dažniau. Jei norite sužinoti savo lytinės konstitucijos tipą, pasinaudokite specialiomis skalėmis: N. A. Žuko – moterims ir L. O. Perežogino – vyrams.

Masturbuotis, kai jums norisi patirti malonumą, yra normalu, net jei tai vyksta 1 ar 3 kartus per dieną.

Mitas nr. 2. Masturbacija užmuša norą turėti normalių lytinių santykių.

Masturbacija taip pat yra seksas. Vienas aktas yra neatskiriamas nuo antrojo. Šis mitas yra grįstas stereotipu, kad lytiniam aktui reikia dviejų ar daugiau žmonių. Tačiau taip nėra. Jūs, jūsų genitalijos ir lytinis troškimas – šito pakanka, kad patirtumėte malonumą.

Tačiau kartais dažnas masturbavimasis tikrai gali sukelti priklausomybę, ypač jei žmogus netrokšta užmegzti santykių su kitu žmogumi, kad galėtų mėgautis seksu, nes jam visiškai pakanka masturbacijos.

Mitas nr.3. Masturbuotis turint partnerį yra nepriimtina. Negi jūsų netenkina seksas su partneriu?

Masturbacija gali ne tik fiziškai ir emociškai pagerinti lytinius santykius su partneriu, bet ir padėti suderinti dviejų skirtingų seksualinės konstitucijos asmenų poreikius. Savęs tenkinimas visiškai nereiškia, kad jūs nejaučiate šiltų jausmų ir seksualinio potraukio savo partnerei ar partneriui.

Mitas nr. 4. Vyrams galima, moterims – ne.

Feminizmo epochoje, kai plačiai deklaruojama moterų ir vyrų lygybė, daugybė žmonių vis dar negali suvokti fakto, kad atsipalaiduoti ir patirti malonumą trokšta abi lytys. Priežastys ir noras masturbuotis nepriklauso nuo lyties.

Masturbuotis yra normalu bet kokio amžiaus žmonėms. Masturbacija padeda geriau pažinti savo kūną ir užmegzti santykį pačiam su savimi, padidina savivertę, sustiprina meilę sau ir įneša įvairovės į jūsų bei jūsų partnerio seksualinį gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)