Pas Mantą per mėnesį lankausi bent kelis kartus – jei ne dažyti, tai sušukuoti plaukus reginiui, fotosesijai ar filmavimui. Net ir pasikeitusiomis sąlygomis nežadu pamiršti savo plaukų. Tik kaip teisingai juos prižiūrėti namuose? Šiandien Mantas mums papasakos!

Viena pagrindinių problemų, kas liečia plaukus šiuo metu – nuaugusios šaknys. Klausimas – ką daryti? Bandyti dažyti plaukus pačioms ir eksperimentuoti ar palaukti ir pagyventi su tomis nuaugusiomis šaknimis?

Mantas sako, kad visa tai mus visus užklupo netikėtai, nors paskutinę savaitę jau buvo užuominų apie visišką izoliaciją. Todėl dalis klientų suskubo pasirūpinti savimi, tačiau daugelis nespėjo.

Vieniems teks pakentėti, kiti bandys mokytis kažko naujo namuose ar įdarbins šeimos narius ir eksperimentuos. Ir visa tai nėra blogai, tačiau dažyti plaukus visgi nemenka atsakomybė. Tamsiaplaukėms paprasčiau – dažai ne tokie stiprūs, galimi netikslūs pospalviai, tačiau šviesiaplaukėms gali atsirasti keblumų, kadangi lietuvaitės nemėgsta geltonų atspalvių, o ir dažai yra gerokai stipresni, todėl galima ir persistengti. Jei visgi nusprendėte dažytis namuose – Mantas pataria pirmiausia pasikonsultuoti su savo asmeniniu kirpėju dėl spalvos pasirinkimo ar atlikimo technikos.

Be to, šis etapas yra geras laikas leisti savo plaukams pailsėti nuo džiovintuvų ir tiesinimo žnyplių (nors pastarųjų pati stengiuosi nenaudoti). Mantas pataria: jei neketinate eiti iš namų, plaukų nedžiovinkite džiovintuvu, uždėkite lašą aliejaus per galus ar formuojantį purškalą purkškite per visą plauko ilgį ir palikite išdžiūti savaime. Plaukams tikrai nuo to bus tik geriau. Taip pat galite ir išbandyti sušukavimus kuriems nereikės džiovinimo, pvz. susipinkite kasytes palei galvą, kitaip tariant „drakono“ technika. Galėsite patogiai suktis buityje, o po to išpynus po poros dienų turėsite vėl kitokią šukuoseną.

Simona Burbaitė ir Mantas Tautvaišas

Dabar taip pat palankus metas plaukais rūpintis namų sąlygomis, nes, tikriausiai, dažniausiai rutinoje nerasdavome tam laiko. Mantas siūlo vieną iš būdų, kaip namuose galima atlikti plaukų spa: išplaukite plaukus 2 kartus su šampūnu, nugręžkite ir dėkite delnuose sumiksuotą kaukės ir keleto lašų aliejaus (tiks bet koks plaukų aliejus, o jei turite ricinos – bus tik geriau) kombinaciją. Gerai įtrinkite per viso plauko ilgį ir susukite į kuodą. Uždėkite plastikinį maišelį, sudarydami „šiltnamio“ sąlygas plaukams. Ir galvą apsukite rankšluosčiu, neleisdami šilumai išgaruoti. Palaikykite apie 30 min. To tikrai pakaks. Nuskalaukite drungnu vandeniu, ir esant poreikiui, jei plaukai veliasi galima uždėti kondicionieriaus ir po kelių akimirkų nuskalauti. Tai bus puikus plaukų palepinimas namuose.

Kalbant apie plaukų kaukes (aš kaukę naudoju beveik su kiekvienu plovimu, nes po šviesinimo plaukai labai išsausėjo) – pirkti parduotuvėje ar pačioms pasigaminti namuose? Mantas sako, kad abu variantai geri, tačiau pats nėra linkęs kaukes gamintis namie. Aš taip pat nebandau išrasti veiksmingų plaukų kaukių virtuvėje iš maisto produktų, nes manau, kad plaukams bus daug naudingiau, jei tą maistą suvalgysiu, nei tepsiu ant jų.

Tiesa, Mantas yra girdėjęs, kad merginos visgi bando pasigaminti plaukų kaukes iš majonezo, kiaušinių ar avokado, o taip pat bando ir plaukų plovimą su „Cocacola“ (oho!). Bet kuriuo atveju, pagalvokite, ko jūsų plaukams šiuo metu trūksta ir pabandykite jiems tai suteikti iki kol vėl galėsite apsilankyti pas savo plaukų meistrą!

Daugiau Simonos tekstų skaitykite www.geriausiadrauge.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)