aA
O kas nemėgsta „cheat meal'ų“? O ypatingai vištienos kepsnelių su bulvytėmis ir skaniu padažu? Yra tokių išskirtinių žmonių, bet man dar neteko jų pažinti.
Indrės Trusovės receptas
© Asmeninio albumo nuotr.

Dažnas klausimas iš klientų, draugų ar duodant interviu: „Kaip susitaikyti su mintimi, kad dabar teks pradėti valgyti sveikai, juk viskas bus neskanu?“.

Va čia ir prasideda mano darbas ir misija. Ne, aš irgi nenoriu valgyti neskaniai, bet, taip, aš noriu valgyti sveikai. Džiaugiuosi, kad man puikiai pavyksta suderinti sveikai su gardžiai.

Taigi darome populiariuosius vištienos kepsnelius su bulvytėmis ir „majoneziniu“ padažu. Skamba skaniai? Pažadu taip ir yra.

Vištienos kepsneliams reikės:

– 400 g. vištienos krūtinėlės;
– 2 kiaušinių;
– Maltų avižų (avižinių miltų);
– Didelio šaukšto graikiško tiršto jogurto;
– Sezamo sėklų;
– Česnako;
– Vištienos prieskonių be druskos;
– Rūkytos paprikos milteliai;
– Druskos;
– Ghee sviesto arba aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:

Supjaustome vištienos krūtinėlę norimo dydžio gabalėliais. Į dubenį sudedame vištieną, susmulkintą česnaką, prieskonius, graikišką jogurtą. Gerai viską išmaišome. Paliekame pasimarinuoti bent porai valandų.

Pasiruošiame dubenėlį, kuriame suplakame kiaušinius. Į vieną lėkštę suberiame sezamo sėklas, į kitą avižinius miltus.

Imame vištienos gabalėlį ir pavoliojame avižiniuose miltuose. Tuomet mirkome į kiaušinio plakinį, tada į sezamo sėklas ir dedame kepti į keptuvę su įkaitintu sviestu ar aliejumi. Visuomet geriau aliejaus įsipilti mažiau, kepti ant nesvylančios keptuvės, ant mažos ugnies.

Iškeptus gabaliukus dedame ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų nereikalingą riebaliuką. Ypatingai skanūs ir šalti, tad puikiai tinka neštis su savimi, dėti vaikams į mokyklą.

Kitas skanėstas – bulvytės. Jas gaminsime iš saldžios bulvės, neišsigąskite, pažadu, kad patiks.

Bulvytėms reikės:

– Saldžios bulvės;
– Druskos;
– Žolelių prieskonių.

Gaminimo eiga:

Nulupame ir supjaustome bulves norimo dydžio šiaudeliais. Kepimo popieriumi išklojame skardą, sudedame bulvytes, idealu, jei nesiliečia viena su kita. Pabarstome prieskoniais. Dedame kepti į įkaitintą orkaitę, ir kepame maždaug 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min.

O kaip „cheat meal’as“ be padažo? Niekaip!

„Majonezinis“ padažas. Jam reikės:

– Avokado;
– 100 g. tiršto graikiško jogurto;
– Česnako;
– Druskos;
– Citrinpipirių.

Gaminimo eiga:

Nulupame avokadą ir česnako skiltelę. Viską dedame į maisto smulkintuvą ir triname iki vientisos masės. Padažą laikyti šaldytuve. Sunaudoti per porą dienų.

Patiekalą jau išmėgino labai daug žmonių ir ypatingai gerai įvertino vaikai. Skanaus!


Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Melagingos mintys, kurios niekada neleis tapti laimingoms (6)

Mūsų protas – nuostabi erdvė, kurioje gali gimti įkvepiantys kūriniai, įdomios idėjos,...

Ingrida Martinkėnaitė: kardiotreniruotė namuose? Misija įmanoma! (17)

Sportas namuose puikus būdas praleisti valandą, kol miega mažylis. Žinoma, tokios treniruotės...

Fausta Marija Leščiauskaitė. Sugalvojau, kaip jums homoseksualumą paaiškinti savo vaikams (448)

Visų pirma, išsiaiškinkime jūsų biologijos pamokų spragas: gamta yra pilna homoseksualumo...

Nuodėmingai skanu: vištiena su bulvytėmis, kuri tiks ir lieknėjantiems (38)

O kas nemėgsta „cheat meal'ų“? O ypatingai vištienos kepsnelių su bulvytėmis ir skaniu...

Monstru praminto uragano metinės: jį išgyvenusi lietuvė suprato, iš kur gimsta dramatiškiausių filmų scenarijai

Sunku patikėti, kad jau apsisuko 365 dienos nuo didžiausio gyvenime „nuotykio“ – išlikimo...

Top naujienos

Baltiškos Ženios atostogos. Europietiškiausią Europą atrado Estijoje: čia trūksta tik pinigų (22)

Iš visko, ką mačiau, ši Europa – pati europietiškiausia. Džiugių spalvų identiški mediniai...

Kita ažiotažo dėl miškų pusė: pelnas čia – karalius (221)

Šiemet maždaug 20 proc. pakilusi medienos kaina privačių miškų savininkus ragina galąsti...

Medikė pataria, kaip kuo ilgiau išsaugoti jaunystę: ko vengti ir ką imti saujomis (62)

Kasdien kalbame apie senatvę, įvairias ligas, kurios vyresniame amžiuje pasireiškia vis dažniau....

Jie irgi lauks popiežiaus: čia atvykstama numirti (1)

Kada popiežius Pranciškus iš Aušros vartų papamobiliu bus vežamas į Katedros aikštę, savo...

Paksui aplinkybės nėra svarbios: žada išsikelti kandidatu bet kokiu atveju (67)

Buvęs „tvrakiečių“ lyderis europarlamentaras Rolandas Paksas sako, kad nepaisant jokių...

Lietuvis Kretoje aptiko įspūdingą radinį: iš pradžių man grasino kalėjimu (1)

„Graikai, kuriems parodydavau savo radinį, išsigąsdavo, kad mane pasodins į kalėjimą“, –...

Pirmasis kardinolas iš Lietuvos: vos 27 metų sulaukęs įtakingo LDK eretiko sūnus (23)

Katalikiška Lietuva skaičiuoja jau daugiau nei 630 metų istoriją. Iki šiol vieną...

Kelių direkcija nutraukė antrąjį Rusnės estakados statybų konkursą (14)

Automobilių kelių direkcija nutraukė antrąjį Rusnės estakados statybų konkursą, skirtą keliui...

McGregoras žadėjo sutrupinti ruso žandikaulį, jubiliejų švenčiantis Nurmagomedovas negėrė airio viskio (1)

Mėnesius truko žodinės provokacijos, fiziniai konfliktai tarp komandų, buvo sudaužyti autobuso...

Tragedija šalia Perlojos: žuvo 18-metis „Opel“ vairuotojas

Penktadienį, 7.36 val., Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas...