aA
O kas nemėgsta „cheat meal'ų“? O ypatingai vištienos kepsnelių su bulvytėmis ir skaniu padažu? Yra tokių išskirtinių žmonių, bet man dar neteko jų pažinti.
Indrės Trusovės receptas
© Asmeninio albumo nuotr.

Dažnas klausimas iš klientų, draugų ar duodant interviu: „Kaip susitaikyti su mintimi, kad dabar teks pradėti valgyti sveikai, juk viskas bus neskanu?“.

Va čia ir prasideda mano darbas ir misija. Ne, aš irgi nenoriu valgyti neskaniai, bet, taip, aš noriu valgyti sveikai. Džiaugiuosi, kad man puikiai pavyksta suderinti sveikai su gardžiai.

Taigi darome populiariuosius vištienos kepsnelius su bulvytėmis ir „majoneziniu“ padažu. Skamba skaniai? Pažadu taip ir yra.

Vištienos kepsneliams reikės:

– 400 g. vištienos krūtinėlės;
– 2 kiaušinių;
– Maltų avižų (avižinių miltų);
– Didelio šaukšto graikiško tiršto jogurto;
– Sezamo sėklų;
– Česnako;
– Vištienos prieskonių be druskos;
– Rūkytos paprikos milteliai;
– Druskos;
– Ghee sviesto arba aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:

Supjaustome vištienos krūtinėlę norimo dydžio gabalėliais. Į dubenį sudedame vištieną, susmulkintą česnaką, prieskonius, graikišką jogurtą. Gerai viską išmaišome. Paliekame pasimarinuoti bent porai valandų.

Pasiruošiame dubenėlį, kuriame suplakame kiaušinius. Į vieną lėkštę suberiame sezamo sėklas, į kitą avižinius miltus.

Imame vištienos gabalėlį ir pavoliojame avižiniuose miltuose. Tuomet mirkome į kiaušinio plakinį, tada į sezamo sėklas ir dedame kepti į keptuvę su įkaitintu sviestu ar aliejumi. Visuomet geriau aliejaus įsipilti mažiau, kepti ant nesvylančios keptuvės, ant mažos ugnies.

Iškeptus gabaliukus dedame ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų nereikalingą riebaliuką. Ypatingai skanūs ir šalti, tad puikiai tinka neštis su savimi, dėti vaikams į mokyklą.

Kitas skanėstas – bulvytės. Jas gaminsime iš saldžios bulvės, neišsigąskite, pažadu, kad patiks.

Bulvytėms reikės:

– Saldžios bulvės;
– Druskos;
– Žolelių prieskonių.

Gaminimo eiga:

Nulupame ir supjaustome bulves norimo dydžio šiaudeliais. Kepimo popieriumi išklojame skardą, sudedame bulvytes, idealu, jei nesiliečia viena su kita. Pabarstome prieskoniais. Dedame kepti į įkaitintą orkaitę, ir kepame maždaug 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min.

O kaip „cheat meal’as“ be padažo? Niekaip!

„Majonezinis“ padažas. Jam reikės:

– Avokado;
– 100 g. tiršto graikiško jogurto;
– Česnako;
– Druskos;
– Citrinpipirių.

Gaminimo eiga:

Nulupame avokadą ir česnako skiltelę. Viską dedame į maisto smulkintuvą ir triname iki vientisos masės. Padažą laikyti šaldytuve. Sunaudoti per porą dienų.

Patiekalą jau išmėgino labai daug žmonių ir ypatingai gerai įvertino vaikai. Skanaus!


Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Kodėl vyrai neveda meilužių (107)

Pirmiausia turiu pasakyt, kad nesu nei meilužė, nei kažkurio meilužio žmona, jei netyčia turit...

Ryto įprotis, padėsiantis pakeisti ir savijautą, ir išvaizdą (10)

Ne kartą kalbėjau apie vandens gėrimo naudą mūsų išvaizdai ir savijautai, tačiau šiandien...

Psichologas Paulius Rakštikas: laimė yra būti vidutiniam (20)

Pirmiausia pristatau dvi moteris, kurias jau galbūt pažįstate.

Kodėl mes tikime, kad kiti gyvena geriau (19)

Vėsus rudens vakaras. Ir tu nusprendi praleisti vakarą namuose, vienumoje, su puodeliu arbatos ir...

Fausta Marija Leščiauskaitė. Ar vaikams skauda, kai juos muša? (230)

Kartą parduotuvėje, gal praėjusiais metais, persirengimo kabinoje matavausi drabužius. Jau...

Top naujienos

Dramų šeimose grimasos: prestižiniame sostinės rajone praskeltos galvos, kraujas ir be galo išsigandęs aštuonmetis (12)

Į iškvietimus vykstanti vaiko teisių apsaugos specialistė su DELFI sutiko pasidalinti istorijomis,...

Klientai perrašo taisykles: ką daryti įmonėms, kurioms kilo didelė grėsmė

Šiuo metu gyvename kliento amžiuje, kai klientai perrašo verslo taisykles ir verčia įmones nuolat...

Lietuvių pamėgtoje saloje – galinga stichija: bangos tiesiog nušlavė apartamentų balkonus (14)

Gavus pranešimų apie smarkią audrą, dėl saugumo evakuotos kelios dešimtys lietuvių pamėgtos...

Nausėda apie prezidentės neišvykimą į Latviją: aš būčiau važiavęs netgi dviračiu (170)

Buvęs SEB banko prezidento patarėjas, ekonomistas Gitanas Nausėda , komentuodamas prezidentės...

Apie diagnozuotą vėžį prisipažinęs Stano: papasakosiu, kas nutiko per pastarąsias dienas

Penktadienį apie diagnozuotą vėžį prisipažinęs atlikėjas Stanislovas Stavickis – Stano...

Eli Lake: Šiaurės Korėjos apgavystė (26)

Nuo tada, kai praėjusį birželį per viršūnių susitikimą Singapūre susipažino su Kim Jong Unu,...

Ligoninės „mirtininkės“: vienintelis kriterijus gali nulemti 15 ligoninių likimą (282)

DELFI pasiekė Sveikatos apsaugos ministerijos ( SAM ) specialistų parengta neoficiali analizė,...

Šeimai finansų krizė nesibaigia iki šiol: įžvelgia sistemines spragas (37)

Praėjusiame dešimtmetyje Lietuvoje besipučiant nekilnojamojo turto kainų burbului, verslininkas...

Didžiuliai vandens kiekiai suteka į plyšius vandenyno dugne – kur jis dingsta? (79)

Jūs tikriausiai žinote, kad Žemės paviršius yra tarsi suskeldėjusio kiaušinio lukštas....

Planuojantiems statybas: ką privaloma žinoti apie detaliojo ir bendrojo plano koregavimą (10)

Rinkdamiesi žemės sklypą, kuriame norėtumėte statyti savo svajonių namą ar vystyti kitą...