aA
O kas nemėgsta „cheat meal'ų“? O ypatingai vištienos kepsnelių su bulvytėmis ir skaniu padažu? Yra tokių išskirtinių žmonių, bet man dar neteko jų pažinti.
Indrės Trusovės receptas
Indrės Trusovės receptas
© Asmeninio albumo nuotr.

Dažnas klausimas iš klientų, draugų ar duodant interviu: „Kaip susitaikyti su mintimi, kad dabar teks pradėti valgyti sveikai, juk viskas bus neskanu?“.

Va čia ir prasideda mano darbas ir misija. Ne, aš irgi nenoriu valgyti neskaniai, bet, taip, aš noriu valgyti sveikai. Džiaugiuosi, kad man puikiai pavyksta suderinti sveikai su gardžiai.

Taigi darome populiariuosius vištienos kepsnelius su bulvytėmis ir „majoneziniu“ padažu. Skamba skaniai? Pažadu taip ir yra.

Vištienos kepsneliams reikės:

– 400 g. vištienos krūtinėlės;
– 2 kiaušinių;
– Maltų avižų (avižinių miltų);
– Didelio šaukšto graikiško tiršto jogurto;
– Sezamo sėklų;
– Česnako;
– Vištienos prieskonių be druskos;
– Rūkytos paprikos milteliai;
– Druskos;
– Ghee sviesto arba aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:

Supjaustome vištienos krūtinėlę norimo dydžio gabalėliais. Į dubenį sudedame vištieną, susmulkintą česnaką, prieskonius, graikišką jogurtą. Gerai viską išmaišome. Paliekame pasimarinuoti bent porai valandų.

Pasiruošiame dubenėlį, kuriame suplakame kiaušinius. Į vieną lėkštę suberiame sezamo sėklas, į kitą avižinius miltus.

Imame vištienos gabalėlį ir pavoliojame avižiniuose miltuose. Tuomet mirkome į kiaušinio plakinį, tada į sezamo sėklas ir dedame kepti į keptuvę su įkaitintu sviestu ar aliejumi. Visuomet geriau aliejaus įsipilti mažiau, kepti ant nesvylančios keptuvės, ant mažos ugnies.

Iškeptus gabaliukus dedame ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų nereikalingą riebaliuką. Ypatingai skanūs ir šalti, tad puikiai tinka neštis su savimi, dėti vaikams į mokyklą.

Kitas skanėstas – bulvytės. Jas gaminsime iš saldžios bulvės, neišsigąskite, pažadu, kad patiks.

Bulvytėms reikės:

– Saldžios bulvės;
– Druskos;
– Žolelių prieskonių.

Gaminimo eiga:

Nulupame ir supjaustome bulves norimo dydžio šiaudeliais. Kepimo popieriumi išklojame skardą, sudedame bulvytes, idealu, jei nesiliečia viena su kita. Pabarstome prieskoniais. Dedame kepti į įkaitintą orkaitę, ir kepame maždaug 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min.

O kaip „cheat meal’as“ be padažo? Niekaip!

„Majonezinis“ padažas. Jam reikės:

– Avokado;
– 100 g. tiršto graikiško jogurto;
– Česnako;
– Druskos;
– Citrinpipirių.

Gaminimo eiga:

Nulupame avokadą ir česnako skiltelę. Viską dedame į maisto smulkintuvą ir triname iki vientisos masės. Padažą laikyti šaldytuve. Sunaudoti per porą dienų.

Patiekalą jau išmėgino labai daug žmonių ir ypatingai gerai įvertino vaikai. Skanaus!


www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Fausta Marija Leščiauskaitė. Pasaulį užkariauti galima nepriklausomai nuo užpakalio dydžio (107)

Negana to, kad didesnė dalis Lietuvos moterų nejaukiai jaučiasi dėvėdamos šortus, nes...

Amarylis Fox „Gyvenimas po priedanga“: moterys nori skaityti apie ginklus, ne apie lūpdažius Faustos Marijos Leščiauskaitės knygų apžvalga (11)

Kai pradėjau leisti žurnalą, susidūriau su bjauriu sovietiniu kai kurių reklamdavių palikimu:...

Fausta Marija Leščiauskaitė. Nustokite skyrybas vadinti tragedija, nes šalyse, kur jų nedaug, bobos vieta yra labai aiški (229)

Šiemet skyrybų sezonas atrodo derlingas. Tiesa, nors iš portalų antraščių atrodo, kad tokių...

Rachel Winters „Meilė pagal sutartį“: pirmą kartą gyvenime nesugebėjau pabaigti Faustos Marijos Leščiauskaitės knygų apžvalga (12)

Koks jūsų santykis su knygomis, kurias pradedate, bet skaitymas tampa kančia? Man įprasta būdavo...

Fausta Marija Leščiauskaitė. Pagedėkime ir pagailėkime vargšų žudikų (81)

Pradėkime šį tekstą tylos minute, pagerbiant vargšus greičio viršytojus, girtus vairuotojus...

Top naujienos

Lukašenka sulaukė paramos: migrantams į Lietuvą patekti jau padeda ir desantas iš Maskvos (213)

Ar norite nemokamai į Minską? Tokį pasiūlymą irakiečiams Baltarusijos sostinės oro uoste...

Prekybininkai apie valdžios planus į dideles parduotuves leisti tik su Galimybių pasu: kils riaušės, teks kviesti policiją (151)

Valdžiai paslapčia svarstant planą į parduotuves neįleisti nepasiskiepijusių ir galimybių paso...

Rusija pagrasino Estijai: sustokit (65)

Į Rusijos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Estijos ambasadorius Margusas Laidre,...

Ministrės sprendimas leido pasieniečiams naudoti psichinę ir fizinę prievartą (161)

Pirmadienio vakarą vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės pasirašytas sprendimas leido...

Tadas Vidmantas kaltina Dulkį sužlugdžius kiną: tuoj nebebus kur parodyti filmų (45)

Režisierius, scenaristas Tadas Vidmantas socialiniame tinkle pasidalijo jautriu įrašu, kuriame...

Liepą – nauji vėjai NT rinkoje, tačiau nerimą kelia įtakos būsto kainai turintis veiksnys (11)

Pastarąjį pusmetį NT rinka išgyveno tikrą aukso amžių. Tačiau jau birželio mėnesį butų...

Milda Matulaitytė-Feldhausen | D+

Lietuviai yra puikiausi veidmaniai: ašarotų senukų akių prireikia tik tada, kai prieš kažką „kovojame“ (3)

Taip, jūs teisingai skaitote – šiame straipsnyje bus visko, ką jūs taip dievinate: kenčiančių...

Holivude su vyru dirbanti Ibelhauptaitė neslepia apmaudo: dėl vieno atsisakiusio skiepytis kolegos – šimtamilijoniniai nuostoliai (56)

Los Andžele kartu su vyru Dexteriu Fletcheriu filmavimo aikštelėje dirbanti režisierė Dalia...

Apsidairėme po studentų bendrabučius Vilniuje: štai ką juose radome

Daugybei studentų rugpjūtis primena apie artėjančias studijas, o dalį studentų kamuoja ir...

Požymiai, kad jus kamuoja chroniškas uždegimas: kodėl jis kyla ir kaip padėti organizmui apsiginti?

Kad valgant džiaugtųsi ne tik liežuvis, bet ir visas kūnas, švedų žurnalistės Lina Nertby...