Dažnas klausimas iš klientų, draugų ar duodant interviu: „Kaip susitaikyti su mintimi, kad dabar teks pradėti valgyti sveikai, juk viskas bus neskanu?“.

Va čia ir prasideda mano darbas ir misija. Ne, aš irgi nenoriu valgyti neskaniai, bet, taip, aš noriu valgyti sveikai. Džiaugiuosi, kad man puikiai pavyksta suderinti sveikai su gardžiai.

Taigi darome populiariuosius vištienos kepsnelius su bulvytėmis ir „majoneziniu“ padažu. Skamba skaniai? Pažadu taip ir yra.

Vištienos kepsneliams reikės:

– 400 g. vištienos krūtinėlės;
– 2 kiaušinių;
– Maltų avižų (avižinių miltų);
– Didelio šaukšto graikiško tiršto jogurto;
– Sezamo sėklų;
– Česnako;
– Vištienos prieskonių be druskos;
– Rūkytos paprikos milteliai;
– Druskos;
– Ghee sviesto arba aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:

Supjaustome vištienos krūtinėlę norimo dydžio gabalėliais. Į dubenį sudedame vištieną, susmulkintą česnaką, prieskonius, graikišką jogurtą. Gerai viską išmaišome. Paliekame pasimarinuoti bent porai valandų.

Pasiruošiame dubenėlį, kuriame suplakame kiaušinius. Į vieną lėkštę suberiame sezamo sėklas, į kitą avižinius miltus.

Imame vištienos gabalėlį ir pavoliojame avižiniuose miltuose. Tuomet mirkome į kiaušinio plakinį, tada į sezamo sėklas ir dedame kepti į keptuvę su įkaitintu sviestu ar aliejumi. Visuomet geriau aliejaus įsipilti mažiau, kepti ant nesvylančios keptuvės, ant mažos ugnies.

Iškeptus gabaliukus dedame ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų nereikalingą riebaliuką. Ypatingai skanūs ir šalti, tad puikiai tinka neštis su savimi, dėti vaikams į mokyklą.

Kitas skanėstas – bulvytės. Jas gaminsime iš saldžios bulvės, neišsigąskite, pažadu, kad patiks.

Bulvytėms reikės:

– Saldžios bulvės;
– Druskos;
– Žolelių prieskonių.

Gaminimo eiga:

Nulupame ir supjaustome bulves norimo dydžio šiaudeliais. Kepimo popieriumi išklojame skardą, sudedame bulvytes, idealu, jei nesiliečia viena su kita. Pabarstome prieskoniais. Dedame kepti į įkaitintą orkaitę, ir kepame maždaug 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min.

O kaip „cheat meal’as“ be padažo? Niekaip!

„Majonezinis“ padažas. Jam reikės:

– Avokado;
– 100 g. tiršto graikiško jogurto;
– Česnako;
– Druskos;
– Citrinpipirių.

Gaminimo eiga:

Nulupame avokadą ir česnako skiltelę. Viską dedame į maisto smulkintuvą ir triname iki vientisos masės. Padažą laikyti šaldytuve. Sunaudoti per porą dienų.

Patiekalą jau išmėgino labai daug žmonių ir ypatingai gerai įvertino vaikai. Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)