Tačiau jei nėra sveikatos problemų, mityba išties gera, fiziškai žmogus taip pat pakankamai aktyvus – lieka dar viena „smulkmena“...

Dažniausiai moterys lieka labai nustebusios, kai apie tai pasakau, tačiau ta „smulkmena“ yra ne kas kita, bet „nematomas maistas“. Taip praminiau, nes kol neliepi stebėti kiekvieno, net mažiausio kąsniuko – dauguma jo nemato.

Kas tampa „nematomu maistu“?

1. Verdate vaikui makaronus. Bent kelis paragaujate, kol esate tikra, kad jau išvirė. Tada dedate padažo ar sūrio ir dar ragaujate, ar tikrai jau galima duoti vaikui. Taip suvalgote apie 80 kalorijų.


2. Kažkas šalia valgo traškučius ir jūs paėmėte vos porą nekaltų „čipsiukų“, juk tik paragavote... Štai apie 50 kcal.


3. Vaikas valgė meduolį, liko kąsnis. Net nepajutot, kaip jums jį įbruko į ranką ir jau kramtot. Apie 60 kcal. 


4. Kolegos darbe vaišinasi saldainiais, primygtinai siūlo paragauti ir jums. Iš pagarbos paėmėte vos vieną. Apie 50kcal. 


5. Per dieną išgėrėte porą puodelių latė ar kapučino kavos. Jei gėrėte be jokių sirupų ir visai be cukraus, tuomet 2 puodeliuose buvo apie 300 kcal.


Sudėjus visą šį „nematomą maistą“ gauname apie 540 kcal. Tad patariu rašytis kiekviena kąsniuką, tuomet bus žymiai paprasčiau rasti savo klaidas ir galbūt rasti sprendimą, ką reikėtų keisti savo gyvenimo būde.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)