Pliusų daug, viskas puiku, tačiau lieka vienas klausimas – ką daryti su kardio pratimais?

Visos žinome, kad kardio pratimai skirti jūsų širdies veiklai gerinti, ištvermei didinti ir yra nepamainoma treniruotė norinčioms patirpdyti riebaliukus. Ką jau bekalbėti apie tai, jog tobulesnio apšilimo negali būti? Sporto klube kardiotreniruotes atliekame ant elektrinių treniruoklių. Ką daryti likusioms namuose? Žinoma, galime lėkti pabėgioti, tačiau jei to neleidžia oras ar miegantis mažylis?

Pristatau jums savo namų kardio idėjas, kuriomis tikiuosi pasinaudosite ir paprakaituosime kartu.

Burpiai. Merginos mūsų iššūkio grupėje jau žino, ką tai reiškia. Pratimas atliekamas iš vadinamos „lentos“ pozicijos. Pašokame prie rankų, atsistojame, pašokame, vėl pritupiame ir nušokame į lentą. Tai sunkus ir pasiryžimo reikalaujanti pratimas, kurį atlikdamos per 10 min. sudeginsite 100 kcal. Atliekant burpius svarbu neatpalaiduoti pilvo preso.

Ingrida Martinkėnaitė

Šokinėjimas per virvutę. Senas, geras kiemo žaidimas yra pati puikiausia kardiotreniruotė, kurios metu apšildysite visą kūną ir pagerinsite širdies veiklą. Per 20 min. galite sudeginti 220 kcal. Šokinėjimo virvutės nėra brangios, todėl ją nusipirkti gali kiekviena. Arba pasiskolinti iš dukrų. Per virvutę galime šokinėti ant vienos kojos, darydamos žingsniukus arba keldamos kuo aukščiau kelius.

Bėgimas vietoje. Skamba, kaip anekdotas, bet yra puiki alternatyva. Žinoma, galime apsunkinti šį pratimą keisdamos kojų padėtį: iš pradžių 30 sekundžių bandykime kelius iškelti kuo akščiau į priekį, tuomet 30 sekundžių kojomis bandome pasiekti užpakaliukus.

Ingrida Martinkėnaitė

Kopimas į kalną. Sudėtingas ir ištvermės reikalaujantis pratimas, kuris atliekamas iš „lentos“ pozicijos. Stovėdamos lentoje kojomis pakaitomis siekite priešingų rankų, taip lyg koptumėte į kalną. Pratimas apkrauna jūsų riešus, todėl jei jie labai silpni, darykite pratimą nuo sulenktų rankų. Prižiūrėkite save, kad užpakaliukas nekiltų per daug į viršų, presas visada būna įtemptas.

Šuoliai į viršų išskėčiant rankas ir kojas. Tai labai intensyvus pratimas, kuris duoda nemažą apkrovą mūsų sąnariams. Jei tai jūsų silpna vieta – venkite šio pratimo. Per 10 min. sudeginsite 100 kcal.

Norint, kad mūsų kardiotreniruotė būtų intensyvi ir dinamiška siūlau keisti pratimus. Tarkime pradėkime nuo 10 min. šokinėjimo per virvutę, 30 sekundžių atlikime burpius, 30 sekundžių kopkime į kalną. 10 min. bėkimr vietoje ir t.t.

Pirmyn!

Daugiau Ingridos tekstų skaitykite www.suingrida.lt