Susipažinti su Ieva norėjau jau seniai. Ji yra viena iš mano stiliaus ikonų (kaip tik neseniai dalinausi įrašu apie savo stiliaus ikonas). Mane žavi Ievos estetikos suvokimas, jos požiūris į kūrybą, o po susitikimo – supratau, kad ir požiūris į gyvenimą. Manau, kad ir Jums bus įdomu pažinti Ievą. Ji tikras įkvėpimas.

– Geriausia kada nors atrasta grožio priemonė?

– Miegas. Tik po vaiko gimimo supratau, kad geriausias ir labiausiai vertintinas grožio receptas, tai yra visavertis miegas. Ilgas ir netrikdomas. Todėl dabar vienas pagrindinių grožio ir savęs lepinimo procedūrų yra leisti sau gerai išsimiegoti.

– Skaniausi Ievos pusryčiai?

– Esu priklausoma nuo kavos ir įvairiais būdais paruošto kiaušinio. Mano klasikiniai pusryčiai atrodo maždaug taip: vandens stiklinė, du puodeliai juodos kavos, keptas kiaušinis, ir skrudinta duona su avokadu. Pagardinimui ant kiaušinio tarkuotas sūris su šalia mojuojančiu majonezu.

– Žmogaus charakterio/būdo savybė, kurią labiausiai vertini?

Ištikimybė ir natūralumas.

Ieva Daugirdaitė

– Jei nebūtum drabužių dizainerė ir stilistė, kokią profesiją pasirinktum?

– Nežinau, niekada to savęs neklausiau. Bet prieš studijuojant aprangos dizainą rimtai svarsčiau apie medicinos studijas. Kas žino, galbūt dabar išrašinėčiau receptus vaistams nuo gripo, o gal tiesiog būčiau vis dar savęs neatradusi studentė.

– Kas Tave įkvepia kurti, gyventi, mylėti?

– Žmonės, skirtingos dienos ir vietos, kelionės ir patirtys. Netyčia nugirsti pokalbiai ar pamatyti vaizdai. Filmai ir knygos.

– Kaip atrodytų tobula tavo diena? Ką veiktum? Kur eitum? Su kuo būtum?

– Tobulos dienos yra tos, kai turi prabangą negalvoti apie darbus. Kada gali leisti sau tuščia galva mėgautis ramybe, niekur neskubant mėgautis diena su sūnumi ir vyru. Vartytis lovoj ir žiūrėti vieną filmą po kito ar skaityti patikusią knygą. O tobuliausia, visada kelionės.

– Patarimas, kurį duotum savo geriausiai draugei?

– Man labai patiko viena citata iš Kino pavasario filmo „Vasaros paukščiai“(„Birds of Passage“), kurį mačiau prieš savaitę. Vienoje filmo scenoje indėnų moterys dainavo: „lai tavo siela žiba ryškiau nei brangiausias auksas“. To palinkėčiau mums visiems.

Daugiau Simonos interviu skaitykite www.geriausiadrauge.lt