Teisingai supratote: pletkai, isterijos ir bet kokie nusišnekėjimai – visa tai – moteriški dalykėliai, kuriuos infantiliu kikenimu, šiaip jau, tikrai daili moteris, pakužda tarsi paslapčiomis. Su kažkokia aliuzija į erotiką, pridengdama burną delnu, tarsi šnibždėtų ausin.

Moteriškumo mokymai, atsiskleidimo kursai ir visoks koučinimas stebėtinai ilgai neišeina iš mados. Netekę vilties, įtikėję, kad kažkas jiems gali atskleisti gero gyvenimo paslaptis, silpni ir savimi nepasitikintys griebiasi tų mokymų tarsi šiaudo. Kai kas jais pateisina nieko neveikimą, šeimynines ar profesines nesėkmes, ties kuriomis, štai, pažiūrėkit, dirba.

Niekada neuždirbę milijono rašo knygas apie tai, kaip tą milijoną uždirbti. Sėkmės ir populiarumo socialiniuose tinkluose moko šimtą sekėjų per keletą metų pritraukęs žinovas. O su moteriškumu irgi, regis, nieko protingo neišeina. Paskui mokytojas profanes išsirikiuoja žąselių pulkelis, kurios nebežino, ką daryti, kad vyras nakčia neatsuktų užpakalio. O mokytojos savajam pulkui bando pripiršti, jog moteris – tai ne lytis. Tai kažkoks antgamtiškas dievo pirštas, magiška galia ir pasišventimas, o tuo pačiu – ir lengva negalia. Iš bendros atmosferos, atrodo, kad ir protinė, ir fizinė.

Kaip susitarę, visi moteriškumo mokytojai savo moksluose įpainioja šarlataniškus gydymus. Viena mokykla siūlo dieviškąjį stuburo ištiesinimą, kita – nefritą, kurį su užsidegimu pataria visą dieną nešiotis makštyje. Gali netgi atlikti testą, ar tavo makščiai reikalingas nefritas, kurį čia pat, moteriškumo mokyklos puslapyje, ir gali įsigyti. „Ar svajoji, kad pražystų Tavo moteriškumas?”, „Ar nori sužinoti, kaip užkariauti vyrą vienu žvilgsniu?“ – jei į klausimus atsakei tinkamai, grūsk makštin tą akmenuką ir tau nebereikės lankytis pas ginekologą.

Žada, kad net „harmonai“ susitvarkys ir aš tikiuosi, jog tai tik praslydusi ranka, nes apima bloga nuojauta, kad hormonai mokykloje irgi aptariami, kaip toks „moteriškas dalykėlis.“ Žiūrinėju trečiąją mokyklą – kursas, per kurį, sako, jūsų emocinis intelektas bus išlavintas – besitęsiantis trejus metus, jums kainuos 160 eurų mėnesiui. 1920 eurų metams ir 5760 eurų trejiems – tik tada būsite jau galutinai išlavinusi savo emocinį intelektą, jei tik mokykla nesugalvos kvalifikacijos kėlimo kursų.

Visos rastos mokyklos kaip susitarusios savo reklaminiuose tekstuose naudoja begalę daugtaškių. Mėto neva padrąsinančias, įkvepiančias Paulo Coelho stiliaus sentencijas. Įterpinėja tokias frazes, kaip „aukštesnė dimensija“ arba „susiliek su gamta“, „atskleisk savo moterišką energiją“. Ir niekaip negeba susidoroti su rašybos klaidomis. Viena iš mokytojų sakosi nemažai metų nugyvenusi Los Andžele, bet vienas iš didesnių iššūkių jai – anglų kalboje atskirti raidę „i“ nuo „a“. Kelia pasitikėjimą, ką aš galiu pasakyti.

Gyvename 21 amžiuje, o kažkas vis dar gali pasipelnyti už išmintį, kad MOTERIAI negalima keiktis. Kad yra MOTERIŠKOS temos ir yra vyriškos. Kad MOTERĮ moteriškesne padaro kailiniai, užmesti ant pečių. Kad MOTERIAI nuo negatyvių temų laikytis atokiau. Žodžiu, už didelius pinigus jums patars kalbėti pirmokės žodynu, kartoti savo atvaizdui veidrodyje, kad esi graži, zyzti iš vyro naujo rankinuko, jog šis parodytų jums savo vyriškumą, ir kalbėti tik apie meilę, gėrį, grožį, fėjas ir, žinoma, brangias šmutkes bei seksą, tik, pageidautina, viešai – be jokių ten gilumų – su drauge pakikenant, kurio buvo didesnis.

Pasakysiu aš jums, kad atskleisti savąjį moteriškumą man per brangu.
Fausta Marija Leščiauskaitė

Pasakysiu aš jums, kad atskleisti savąjį moteriškumą man per brangu. Kone – 6000 eurų emociniam intelektui tobulinti, pusė tiek – prabangus rankinukas, dar nefritas makščiai, o be to, įtariu, kad mano stuburas kreivas ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai – dar pusantro šimto, jei labai iškrypęs bus, o spėju, kad labai. Šiurpas nukrato, kiek man kainuos grakštaus vaikščiojimo mokymai, o dar gi reikia mokėti visaip gerai prisišpakliuoti, ko už dyką irgi nepamokys.

Be to, reikalingi visokie mokami garso įrašai, kuriems iš paskos turėsi balsu kartoti, jog esi stipri, graži, vienintelė tokia ir beigi dovana šiam pasauliui. O dar – pats juk neišmoksi sveikai maitintis. Čia jau irgi reikės kažkokio specialaus kurso, pageidautina, moteriško, nes stumiant paprastą štangą dar vyru pavirsi, prisigėrusi vyriškos energijos ar prisiuosčiusi vyriško prakaito smarvės.

Baigiant šitas kvailystes pasakysiu, kad privatus psichoterapeuto konsultacija, turinčio dar ir psichiatro išsilavinimą, kainuoja kur kas pigiau. Čia tuo atveju, jei jūsų šeimoje, darbe, asmeniniuose pasirinkimuose yra problemų, kurių vienas negalite išspręsti. Savamokslė moteriškumo šarlatanė ar specialistas? Seksologas turės daugiau žinių, nei į ekraną dūsaujančios patarškos prisiminimai, kaip ji miegojo su dešimtimis vyrų, bet anksčiau nepatirdavo orgazmo ir vartėsi tarsi rąstas, o štai dabar – eurika.

Dermatologas, kol jūs būreliuose užsiiminėsite veido kaukių iš grietinės, kiaušinių ir kečupo gamyba, taip pat bus veiksmingesnis. Ir kai iškrypsta stuburas, susimildami, nesiimkite dieviškojo jo tiesinimo. Tam irgi yra medikai. Dauguma atvejų – kur kas pigesni. Nors, tiesa, dieviškojo palaiminimo jie neturi. Visų moteriškumo, sveikatingumo, seksualumo galų meistrės, paprastai – bemokslės moterytės – imasi mokyti to, apie ką buvo girdėjusios kažkokiuose kursuose, iš draugių, kai tuo tarpu visai šalia yra specialistai, besikliaunantys mokslu.

Nežinau kodėl visi, kaip vienas, mano rasti moteriškumo mokymai nori moteris paversti idiotėmis, infantiliomis, kikenančiomis beždžionėlėmis. Tik dėl vieno toms mokytojoms pritariu – tai laiko sau radimas. Tik jis tikrai bus prasmingesnis paėmus knygą į rankas, apėjus ratą aplink savo miestą ar pradėjus mokytis visiškai netikėto dalyko – gal dainavimo, gal matematikos, o gal robotikos. Nors magijos gal ir bus mažiau, nes visų šių paprastų dalykų negaubs išgalvoto moteriškumo aura.

Pamokysiu jus moteriškumo už nemokamai: keikitės, kai norisi, kalbėkite apie tai, apie ką jums įdomu, kliaukitės mokslu, o ne dieviškaisiais gydymais, gerkite į save gyvenimą, džiaukitės mažais ir dideliais sprogimais gyvenime, kelkitės suklupusios, ieškokite žmonių su kuriais jums gera, vienas po kito nusiplėškite prilipusius stereotipus ir kompleksus. Na, bet jeigu norite, už brangiai galite tapti tikra bobiškos, ne moteriškos, tuštybės deive.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)