Nuo to laiko, kai pirmą kartą mergaitės išgirdo pasaką apie Pelenę, visos svajoja ištekėti, net negalvodamos, kad su krištoliniais bateliais iš viso neįmanoma vaikščioti. Norisi tikėt pasakomis.

Atrodo, svarbu pamesti batą laiku ir kad princas jį rastų. Užtat ir perkam batus nesuvokiamais kiekiais, o gal gi nuo to viskas prasidės?
Stengiamės kaip galim, o jie bando mus, labai giria ir… vis neima į žmonas, o taip smagu būtų žiedelį (su riebia akim karatais matuojama) lyg tarp kitko draugėms parodyti…

Meilužėmis nelabai norisi būti iš esmės. O ką, jūs realiai norit? Rimtai? Nemačiau dar nė vienos, kuri sukviestų drauges į vakarėlį iš anksto vonioje suguldžiusi tarp kalnų ledo trimtris butelius šampano ir iškilmingai praneštų: „Esu laiminga, sveikinkit, yesss, galų gale tapau meiluže!“ Na, nebent buvo anksčiau susilažinusios, kad tą ar aną „ims“.

Nepatogumų meilužei daug, bet ja pabūti tam tikru gyvenimo tarpsniu visai neblogai, nes…yra privalumų:

1. Šventinis

Visa rutina, buitiniai rūpesčiai, skolos, konfliktai, neplautos kojinės, snargiuoti vaikai, užkišusi kanalizacija ir „pati išnešk tas šiušles“ lieka jo žmonai, o tau, brangioji, tik šventė, kuri kartais su tavimi. Taigi, tau reikia naudotis tuo, kuo gali – kelionės, restoranai, daug sekso ir jokių pareigų – pavyzdžiui, net nereik vaidinti kaip kaifuoji lyginti jo marškinius. To iš tavęs jis net nesitiki. Jokios buities ir rutinos, kuri bet kokią aistringą meilę užmuša, vien tik saldi romantika. Jis visada džiaugsis būsimu susitikimu ir niekada nebus pavargęs. O jei bus pavargęs – jo nematysi. Ilsėsis ramiai šeimos guolyje, ten reik mažiau energijos. Ir sekusalinės irgi. Tikrojo jo (niurzglio, pikto, netvarkingo ir pan.) tu ir nepažinsi. O kam? Juk ne tau su juo gyventi. Ir tai, kad jūs negyvenat kartu yra pats didžiausias privalumas.

2. Edukacinis

Išmoksi visko, ko neturi ir ką turi daryti žmona (čia ir ūkio reikalai, ir lovos akrobatika), sužinosi, kodėl jis susirado meilužę, nes gi pasiguosti savo brangiosios trūkumais ir nesupratingumu – meilužio (ne)garbės reikalas. Užsirašinėk, kad paskui savojo princo neatbaidytum, kai anas pasipirš koją pabučiavęs. Iš labai arti galėsi panirti į vyrų psicholologiją (ir fiziologiją, ne paslaptis). Aišku, tai gali atmušti norą su kuo nors santuokos saitais susijungti bent jau artimiausioje ateityje, bet tai praeis. Bet užtat sužinosi, kad vyrams įtikti labai paprasta – tereikia daug sekso ir neknisti jam proto.

3. Ekonominis

Rinktis reikia geriausią. Jį, ta prasme. Čia ne santykiai, niekas vesti tavęs nesiruošia, tai jau bent meilužis turi būti šio to vertas. Aišku, kad nuo meilužio finansinės padėties priklauso jūsų santykių išorinė prabanga. Dovanos, austrės, šampanas, viešbučiai, kelionės skamba geriau nei lašiniai, naktys po žvaigždėmis, kaimo sodyba ar greitas seksas mašinoje. Kuo jis turtingesnis ir tu jaunesnė – tuo brangiau jam kainuosi. Na, dovanėles jam dovanosi, žinoma, bet neišlaidausi per daug, nes namo jų neneš. O jei pasiseks, gal net atostogauti kartu išvažiuosite, ar į kokią egzotišką komandiruotę išsiveš. Žanro klasika. Naudokis, kol gali, nežinia kaip ilgam.

4. Detektyvinis

Džeimsas Bondas pavydėtų. Spec. telefonai, šifruoti pranešimai, kodinė kalba, jokių location services, apribotas FB ir Instagramo naudojimas ( kad ir kaip norėtum visai Lietuvai pasigirti). Dar išmoksi laikyt liežuvį už dantų ir gerai apsimetinėti, kad tu tik pro šalį ėjai. Gerai matysi, kaip svetimas vyras vyniojasi, kaip slapstosi, kokių saugumo priemonių imasi, kaip išsisukinėja, kaip ir apie ką meluoja, kai patraukia kairėn, na, pas tave, brangiąją. Išmoksi tokių dalykų, kurių niekur kitur nemoko, o paskui iš karto pastebėsi neatsargų savo sutuoktinio žingsnį kairėn. Ir žinai, aš jam nepavydžiu jau dabar.

5. Asmeninis

Visas laikas bus tavo – tyliai sau džiaugsies, kad jis atsiprašinėja turįs 22.00 jau būt namuose, o tau dar prieš akis visas penktadienio vakaras klube, kur vynas liesis laisvai ir flirto irgi bus. Savaitgaliai, šventės laisvos – planuoji kaip nori. Paaimanuosi brangiajam, kad gaila, nes mažai laiko su juo, bet kitas laikas bus tavo – sporto klubas, kelionės, draugės, trečiojo amžiaus universitetas ar savanorystė vištų prieglaudoje – dažnai tas laikas bus dar ir jo apmokėtas. Vyrai gerai moka moterims už savo nelaisvę. O papriekaištaut jis negalės, kad tu turi savo asmeninį gyvenimą, nes jis turi… šeimyninį. Kas kokio norėjo, tas tokį ir turi.

6. Asocialusis

Meilužių paprastai nesupažindina su tėvais ir atimiausiais giminaičiais, šeimos draugais, taip kad būsi laisva nuo spektaklio: „viską moku, sugebu, barščius verdu, namuose – nė dulkelės, kalbu penkiom kalbom ir galiu papasakot apie Sirijos konfikto tikrąsias priežastis“. Ir nei lapų grėbt, nei bulvių kast, nei daržų ravėt tėvukų sodyboje. O svarbiausia – nereikės niekam patikt, nei jo draugams, nei giminėms. Užteks, kad patinki jam. Idealu!

7. Horizontalusis

Pati žinai, dėl ko susitinkat, nesvarbu, kad po to ilgai ir iš širdies kalbatės. Tokiuose horizontaliuose santykiuose ištobulės flirto vingrybės ir erotikos kurstymo įgūdžiai. Pabėgimas nuo realybės bus svaigus, uždrausto vaisiaus ragavimas pridės santykiams pipiriukų ir egzotikos, pavogtų akimirkų svaigulys kirs per pakinklius labai stipriai. Seksas netikėtose erdvėse irgi suteiks žavesio, tabu pamažu išsitrins, eksperimentai drąsės ir ekstremalės. Meilužis niekad nepaklaus taip, kaip savas vyras: „Iš kur to išmokai?“, tik tyliai džiaugsis. O paskui jam už tai ačiū pasakys tavo būsimasis, jei kada išdrįs.

Visa kita

Jei nespausi dėl skyrybų/vedybų tai gali užsitęsti ir peraugti į paralelinį gyvenimą. Ar tau to reikia? Kita bėda – gali įsimylėt kaip paauglė. Bet čia nieko mirtina („kiek šaudė – nesušaudė, kiek rovė – neišrovė“), išgyvensi, ne tu pirma, ne tu paskutinė įsimyli netinkamus kandidatus. Slogiausias dalykas – visuomenės nuomonė. Teks išmokti negirdėti, nereaguoti, užsiauginti storą skūrą. Nuo tų aplinkinių kalbų ir pasmerkimų gal ir apsisaugosi, bet jei iš vidaus sąžinės balselis nuolat tave dubasins, nežinau ar ilgai ištversi. Ar tau reikia tų visų 7 privalumų?

Ar iš visų 7 privalumų man vis dar yra patrauklių?

Yra. Lygiai vienas. Vienintelis.

Daugiau Jolitos tekstų skaitykite www.protoaistros.lt.