Justė taip pat yra vienas iš labiausiai pamišusių dėl grožio žmonių, kokius tik aš pažįstu, todėl, ko gi daugiau klausinėti patarimų, jei ne žmogaus, kuris ne tik dirba, bet net ir kvėpuoja grožiu.

– Juste, kokia tavo asmeninė grožio taisyklė?

– Pagrindinė mano taisyklė – disciplina. Tikiu, jog ilgalaikių rezultatų gali atnešti tik subalansuoti, reguliarūs grožio ritualai. Svarbiausia, kad užtektų ryžto laikytis plano. Turiu labai tikslų savo grožio procedūrų planą, į kurį įtraukta ne tik reguliarus veido valymas, ar plaukų palepinimas kauke, bet ir sportas bei tam tikros mitybos taisyklės. Grožio plano turėjimas man tapo net smagiu žaidimu ir dar viena priemone, treniruoti savikontrolę, kas padeda ir visose kitose gyvenimo srityse.

– Kaip manai, kokia dažniausia moterų daroma grožio klaida?

– Netinkamų informacijos šaltinių pasirinkimas – turbūt viena iš didžiausių klaidų, kurią daro moterys. Šiuo metu grožio industrija kaip niekada apipinta įvairiais grožio mitais ar net vartotojų gąsdinimais. Siūlau labai atsakingai patikrinti šaltinį, kurio rekomendacijomis remiatės, darydamos vieno ar kito produkto ar net specialisto vertinimą. Kartais rekomenduoju tiesiog atidžiau klausytis savo odos bei plaukų poreikių, o ne tik žinomų žmonių rekomendacijų. Dažnai sutinku moterų, kurios prašo patarimo, renkantis kosmetikos priemonę ir labai dažnai išgirstu: nebandžiau, nes „Instagram’e“ mačiau, kad kažkam nepatiko. Į tokį komentarą visada atsakau: o ką TAVO plaukai ar oda TAU sakė? Juk kiekviena esame unikali, taigi vieno sprendimo, tinkamo visiems, būti tiesiog negali. Pabandykite pajausti savuosius pojūčius ir norus.

Justė Pinkevičienė

– Koks efektyviausias tavo grožio ritualas?

– Plaukų galų perliejimas šaltu vandeniu – turbūt vienas efektyviausių ir mano labiausių rekomenduojamų triukų. Išplovus plaukus, nuplovus kaukę ar kondicionierių, plaukų plovimo procesą pabaikite perliedamos plaukų galus šaltu vandeniu. Plaukų kutikulės užsivers, o plaukai įgaus dar daugiau spindesio.

Dar vienas itin pasiteisinęs ir ilgai ugdytas įprotis – nagų odelių tepimas specialiu aliejumi. Kiekvieną dieną tepamas nagų aliejukas, leido man turėti odeles, kurių nebereikia karpyti žnyplutėmis. Taigi jį, kaip ir rankų kremą, pasidedu matomiausiose vietose. Kas vakarą atsigulus į lovą, akis tiesiog bado ir pėdų kremas. Pripratau, kas vakarą jas tepti.

Eiti miegoti iki 22:45 val. – dar vienas ilgai ugdytas grožio ir, žinoma, sveiko kūno įprotis. Atsigulti stengiuosi ne vėliau kaip 22:10 val. Lieka laiko bent keliems knygų puslapiams bei, žinoma, aliejukams ir kremukams, kurie liko nesutepti vonioje.

Ritualus galėčiau vardyti ir vardyti, bet juos visus turbūt vis tiek užbaigčiau klasika – įprotis gerti vandenį bei skaičiuoti kavos puodelius. Jei tą dieną gali – negerk nė vieno, jei labai norisi, išgerk daugiausiai 2 TIKRUS kavos puodelius. Ne latte ar kitų kavos gėrimų, bet tikrą kokybišką kavą, įpiltą į tikrą kavos, o ne arbatinį puodelį.

Justė Pinkevičienė

– Kaip atsirinkti kosmetiką? Pagal kokius kriterijus?

– Visų pirma, reikia teisingai įvertinti savo situaciją, poreikius ir nesumaišyti odos tipo su jos būkle. Labai rekomenduoju bent kelis kartus per metus apsilankyti pas specialistą ir tiksliai sužinoti tiek odos tipą, tiek būklę. Tuomet jau galima aiškiai suprasti, kokių kosmetikos priemonių funkcijų reikia. Na, o vėliau, tiesiog klausyti savo odos bei plaukų. Jie geriausiai atsako ar priemonė tinkama, ar ne.

Ar renkantis kosmetikos priemones reikia skaityti tą sudėtingai skambantį ir dažniausiai tik chemikams suprantamą ingredientų sąrašą? Na, bent jau mūsų kosmetikos dėžutės viduje kiekvienas priemonėje naudojamas komponentas iš sudėtingos nomenklatūrinės kalbos yra išverčiamas į visiems suprantamą kalbą. Paskaitę šią informaciją galite jaustis drąsiai, nes aiškiai žinote, ką tepate ant savo odos ar plaukų ir bent dalį klasikinių, kosmetikoje naudojamų komponentų pavadinimų su jų naudojimo paskirtimi, tikrai galite išmokti.

– Kokius kosmetikos ženklus mėgsti labiausiai?

– Ne paslaptis, jog esu viena iš lietuviškos kosmetikos kūrėjų. Taigi šio prekės ženklo produktus, kuriuos kuria tik chemijos mokslų specialistai, naudoju dažniausiai. Nors, tam, kad tobulėtume, atrastume naujų idėjų, pažintume rinkos naujienas, nuolat bandau ir kitus prekės ženklus ir niekada nebijau parekomenduoti man labiausiai patikusių produktų. Jeigu reikėtų rekomenduoti profesionaliai kategorijai priskiriamą prekės ženklą, (grožio salonose naudojamus produktus) tikrai išskirčiau „Biologique Recherche“. Iš dekoratyvinės kosmetikos mėgstu „Glo Mineral“ ir „Sensai“ kremines pudras, „Bobby Brown“ antakių pieštukus bei tušus.

Justė Pinkevičienė

– Kam tu negaili pinigų?

– Pinigus sunkiai uždirbu, taigi jų gailiu visada (jeigu kalbame apie materialių daiktų įsigijimą), nes žinau jų vertę. Ir net grožio procedūroms ar grožio produktams. Tačiau noro jausmas dažnai užgožia gailestį, kai atsiranda galimybė išbandyti inovatyvias veido procedūras, kurios, tikėtina, gali duoti ilgalaikių rezultatų. Taigi tokios procedūros kaip „Hydrafacial“, biorevitalizacija ir panašios gali patuštinti mano piniginę.

– Ir pabaigai – profesinis grožio patarimas?

– Tikiu, kad, kai labai nori, net stebuklų nereikia. Taigi turėkite daug IR grožio tikslų, kuriuos galite pasiekti sujungdamos tris elementus: discipliną, savikontrolę ir mėgavimąsi.

Daugiau Neringos Šimkutės tekstų skaitykite www.groziopaslaptys.lt