1. Elkitės teisingai

Žmonės jus liūdins, ne visada bus draugiški – tokia realybė. Kaip įmanydami stenkitės atsakyti jiems gerumu. Jei elgsitės teisingai, širdyje visada vyraus taika ir ramybė.

2. Viskas, kas atsitinka, yra gyvenimo pamokos

Kiekvieną gyvenimo akimirką mums suteikiamas šansas patobulėti. Gyvenimas – galimybė sužinoti, kas esame ir kur norime eiti. Toks požiūris į gyvenimą padeda daug daugiau suprasti.

3. Laimė – pasirinkimas

Praktiškai visi žmonės susiduria su sunkumais, bet tie, kas ieško laimės, greičiausiai ją ras. Ieškokite, laimė jūsų neras, jei to nedarysite patys.

4. Materialūs dalykai ne amžini, o patirtys išlieka visam laikui

Ši pamoka mano mėgstamiausia. Materialūs dalykai laikini, džiaugsmas jais išblėsta, ne jie gyvenime svarbiausi. Svarbiausia – atsiminimai, patirtys – tikrasis lobis, niekada nesigailėsite, kad mažiau dirbote ir daugiau tyrinėjote gyvenimą.

5. Rašykite laiškelius mylimiems žmonėms

Nelaukite, pradėkite rašyti dabar pat. Rašykite meilės raštelius vaikams, sutuoktiniui, tėvams, broliams ir seserims, draugams, visiems, kurie jums brangūs. Galbūt jūsų žodžiai suteiks jiems vilties, palaikys sunkiomis gyvenimo akimirkomis. Jūs galvojate – jie ir taip žino, kad juos mylite, bet nejau sunku tai parašyti? Neabejoju, kad vaikai norėtų turėti laiškelių nuo tėčio, kai jo nebeliks ir jie išgyvens praradimo skausmą, tikiu, kad ir jis norėtų to paties.

6. Bendruomenė – sėkmės paslaptis

Norite didesnės sėkmės sportuojant, rūpinantis sveikata, lavinantis, sveikiau maitinantis ir pan.? Pasakykite, ar tvirti ryšiai jūsų bendruomenėje. Mus supantys žmonės gali atnešti tikrąją sėkmę arba sužlugdyti. Jūs tampate labai panašus į penkis artimiausius žmones, su kuriais praleidžiate daugiausia laiko, tad rinkitės išmintingai.

7. Neslopinkite skausmo

Taip man pasakė policininkas, pranešęs apie lėktuvo avariją ir mano vyro žūtį. Jis sakė: „Michelle, jokiu būdu negerk alkoholio. Neslopink skausmo, išgyvenk jį, jis praeis ir tu atsigausi.“ Neįkainojamas patarimas.

8. Mažiau yra daugiau

Mažiau makiažo, mažiau materialių daiktų, mažiau netvarkos – praktiškai visose gyvenimo srityse, išskyrus meilę, mažiau yra daugiau.

9. Nuojauta niekada neapgauna

Ne kartą tuo įsitikinau gyvenime. Visada pasikliaukite savo intuicija, ji neklysta.

10. Nelaukite, kol gyvenimas pagerės

Gyvenkite dabar. Nelaukite tobulos dienos, nes tokios galite nė nesulaukti. Mokykitės mylėti gyvenimą šiuo metu, ten, kur esate. Atsiminkite – esate gera tokia, kokia esate.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)