Beje, kvėpavimą ši nepaprasta moteris gali sulaikyti ilgiau nei 6 minutes 30 sekundžių. Ar galėtumėte tai bent įsivaizduoti?


„Žmonės, išgirdę apie mano nardymą po ledu, dažnai sureaguoja labai audringai. Paprastai jų akyse pamatau nuostabą ir baimę. Jie mano, kad tai beprotiška, bet taip yra todėl, kad pradeda įsivaizduoti save mano vietoje, tik be visų pasiruošimo priemonių, – yra sakiusi sportininkė. – Man patinka, kad galiu išbandyti savo fizines ir psichines galimybes bei atrasti savo ribas lediniame vandenyje.“


Plaukia tik „tuščia“ galva


Prieš pradėdama nardyti po ledu J. Nordblad buvo laisvojo stiliaus nardytoja. Pirmą kartą laisvąjį nardymą sportininkė išbandė 2000 m., kai Suomijoje atsidarė pirmasis klubas. Nuo to laiko varžėsi pasaulio čempionatuose su geriausiais pasaulio laisvojo stiliaus nardytojais. Nekvėpuoti, praktiškai nejudėti ir panerti kuo giliau – štai pagrindiniai laisvojo nardymo principai. Tai viena iš pavojingiausių, tačiau gražiausių sporto šakų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją