Tokio žiaurumo, kokį šalyje pasėjo Kim Jong-unas, negalėjo įsivaizduoti net ir baisiausią prievartą, neteisybę, žiaurumą ir atskyrimą nuo pasaulio patyrę Šiaurės Korėjos gyventojai. Negalėjo įsivaizduoti ir žmonės, esantys už šios šalies sienų. Tačiau pastarojo diktatoriaus valdymo metais net ir pabėgimų iš šalies skaičius sumažėjo keliskart. Iki tol ypač griežta buvusi sienų apsauga pasidarė dar žvėriškesnė, kas atrodė neįmanoma, o bausmės ir kankinimai pabėgėliams ir jų šeimoms, taikomi tik dar stipriau. 


Vis pasirodant gandams apie prastėjančią Kim Jong-uno sveikatą, pasaulis nenustoja spėlioti, kas šiam mirus perims, ko gero, baisiausios pasaulio diktatūros vairą. Panašu, kad žmonės ir vėl lipa ant to paties grėblio ir daro tą pačią klaidą: kadangi viešumoje su Kim Jong-unu dažnai pasirodo jo jaunesnioji sesuo Kim Yo-jong, kuri šalies viduje savo įtaka yra veikiausiai arčiausiai brolio diktatoriaus, atsiranda rimtų spėlionių, kad galbūt ši ir perimtų vadovavimą žiauriausioje, alkaniausioje pasaulio šalyje. 


Tokioms spėlionėms įgaunant pagreitį, visuomenė vėl kalba tą patį: blogiau jau nebus. Taip pat tai moteris – argi moteris bus žiauresnė už vyrą? Be to, Kim Yo-jong irgi yra išsimokslinusi Šveicarijoje, taigi, ir čia sužaidžiama pasaulio bei kitokių šalies valdymo formų pamatymo iš arti korta. 
Bet kas iš tikrųjų yra įtakingiausia Šiaurės Korėjos moteris ir ar verta viltis, jog ši pakeistų diktatorių Kim Jong-uną?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt