Renginį I. Stonkuvienė pradėjo klausimu – „Aš išsiskyriau, o ką jūs?“. Moteris juokavo, kad dabar viskas, ką ji daro, neva yra dėl to, kad išsiskyrė.

„Sukūdau, plaukus nusikirpau... Čia dėl to, kad išsiskyrei? Jo, tikrai dėl to, tegu gailisi, ką prarado“, – ironijos nestokojo I. Stonkuvienė.

„Kiekvieną kartą kalbėdama prieš jus aš pasakoju savo istoriją. Ne kiekvienas išdrįstų „apsinuoginti“ prieš jus, o kaip žinia aš tai darau jau penkerius metus – pasakoju ir dalinuosi. Dėl ko tai darau? Nes suvokiu, kad tai yra pagalba kitoms. Ne veltui jūsų čia tokia didelė minia. Suprantu, kad aš tokia nesu vienintelė.

Net „Moterų pasaulyje“ suskirsčiau į tris fazes: arba tu tai jau išgyvenai, arba esi tame, arba dar tai išgyvensi. Svarbiausia tiesiog nepamiršti savęs, nepamiršti to, kaip tu jautiesi ir būti atvira. Jūs labai dažnai sakote: „Kokia tu faina, tokia paprasta“. Bet aš tokia ir esu. Aš 12 metų dirbu prieš kameras ant scenos ir kiekvieną kartą prieš tai lygiai taip pat pergyvenu ir jaudinuosi.

Lygiai taip pat esu kompleksuota. Aš suvokiu tai, kad mano kompleksai, mano vidinė būsena yra jūsų kiekvienos vidinė būsena. Mes esame gražiausios Lietuvos moterys, esame stiprios, galingos, o tokios kompleksuotos“, – renginyje kalbėjo I. Stonkuvienė.

Moteris pripažino, kad šis laikotarpis – vienas sunkiausių. „Dabar aš galiu juokauti, nes tai jau išgyvenau, jau praėjau tai, bet tai vis tiek liūdna, nes pabaiga būna liūdna. Tačiau mes ją galime išgyventi kitaip.

Vėlgi, aš pabaigą išgyvenu ir dalinuosi su jumis, nes noriu, kad ir jūs tam tikrus etapus išgyventumėte kitaip. Suvokiu, kad ne veltui tas radistų interviu yra pirmoje vietoje, kad mes galime šiek tiek pakeisti savo požiūrį. Požiūrį į save. Aš niekada gyvenime netikėjau, kad galėsiu padaryti tai, ką darau šiandien.

Prieš penkerius metus mes viena į kitą žiūrėdavome kaip konkurentės, o po „Moterų pasaulyje“ iniciatyvos susikūrė daug bendruomenių, kuriose moterys padeda vienos kitoms“, – džiaugėsi I. Stonkuvienė.

Moteris teigė norinti pabrėžti, kad niekas kitas moterims nepadės taip, kaip jos gali padėti pačios sau.

„Niekas kitas nesuvoks mūsų problemos, mūsų situacijos, kiekviena išgyvename savo problemas skirtingai. Labai noriu, kad jūs suvoktumėte tai, kad viskas, kas jums atrodo nenormalu – yra labai normalu. O jeigu kažkam yra nenormalu, tai aš labai mandagi moteris, bet eikit jūs...

Metus kalbėjau apie meilę sau ir savivertės pakėlimą, pradėjau tuo daug domėtis, skaityti bei supratau, kad tai nėra egoizmas, jei tu myli save. Nereikia visoms skirtis, bet jeigu iš tikrųjų nesijauti laiminga, tai neturi gyventi dėl kitų žmonių. Tu neturi nieko ir neprivalai nieko daryti dėl kitų žmonių. Tu turi daryti tai, kas daro tave laiminga, pasitikinčia savimi, nes tu gali. Ne veltui turiu šią tatuiruotę – aš išbraukiau iš savo gyvenimo žodį „privalau“. Paverčiau jį žodžiu „galiu“. Nieko neprivalau daryti – tiesiog galiu“, – sakė I. Stonkuvienė.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)