Audrey Hepburn

Audrey Kathleen Ruston gimė 1929 m. gegužės 4 d. Briuselyje. Jos tėvas Josephas Victoras Anthony Rustonas pakeitė savo pavardę į Hepburn-Ruston, nes tikėjo, kad yra kilęs iš anglų grafo Jameso Hepburno giminės. Kai Audrey buvo 6 metai, jis savo šeimą paliko.

A. Hepburn vaikystėje lankė internatinę mokyklą Anglijoje, bet Antrojo pasaulinio karo metais gyveno nacių okupuotoje Olandijoje. Jos motina iš pradžių palaikė nacių rėžimą, bet kai Audrey dėdė buvo įkalintas ir nužudytas, ji su dukra pabėgo į netoliese esantį miestelį ir netrukus pradėjo remti pasipriešinimą.

Po daugelio metų A. Hepburn pasakojo, kad sunkumai per karą buvo tokie dideli, kad jos šeima iš bado valgė tulpių svogūnėlius.

Kai A. Hepburn paaugo, pradėjo dirbti savanore slaugytoja ligoninėje, kurioje buvo gydomi sužeisti sąjungininkų kariai. Be to, šoko baletą, rengdavo šokio spektaklius, kad padėtų surinkti lėšų Olandijos pogrindžiui, o kartais buvo kurjerė, siunčianti žinutes apie antinacistinį pasipriešinimą.

Po Antrojo pasaulinio karo A. Hepburn modeliavo ir studijavo baletą Amsterdame ir Londone. 1948 m. ji debiutavo scenoje Londone kaip choro mergina miuzikle „High Button Shoes“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)