Aušra įsitikinusi, kad įvaizdis moteriai labai svarbu: jos klientai visada kreipia dėmesį į tai, kaip moteris atrodo, koks jos kabinetas, kokį automobilį vairuoja – nuo to priklauso, koks sėkmingas bus sandoris.

– Ar tikrai atsidaro visos durys, jei atrodote tinkamai?

Aušra: Moteriai yra svarbiausia visose gyvenimo situacijose atrodyti labai gerai – atrodyti taip, kad į ją nukryptų akys. Yra trys svarbiausios įvaizdžio detalės – aukštakulniai, lūpos ir kvepalai. Į įvaizdį reikia labai daug investuoti – bet tai atsiperka. Pagal mano kvepalus žmonės dažnai atspėja, kad tai esu aš.

Ar mada gali būti manipuliacijos priemonė?

Marija: Ne tik, kad gali būti – bet tikrai yra. Ir tai visiškai nepriklauso nei nuo srities, nei nuo profesijos. Mada yra visiškas manipuliacijos ginklas mūsų kasdienybėje. Mada yra nebyli komunikacijos priemonė. Mes, norim to ar ne, žmonėms skleidžiame žinutę.

– Prieš ką jums labiausiai rūpi jūsų įvaizdis?

Aušra: Mano profesija yra tokia, kad pirmiausiai klientas tave vertina: kokiu automobiliu tu važinėji, kaip atrodo tavo biuras. Pas mane ateina toks klientas, kuris gali įkąsti tokią advokatę, kaip aš. Manęs ir nedomina paprastos bylelės. Ir klientai yra tokie, kurie vertina mano sėkmingumą – kaip aš galiu pati save išsilaikyti, kokį automobilį turėti. Turtingas yra lygu sėkmingas.

– Ar nesutrukdo ryškios lūpos ir aukštakulniai įžvelgti, kad jūs yra knygų skaitote?

Aušra: Mano profesijoje vien tik žinių demonstravimas be jokių papildomų triukų gali nieko nereikšti – svarbu, kai galima padaryti taip, jog žmogus prarastų budrumą: asmuo, sprendžiantis bylą, viršininko advokatas. Iš tiesų, tai labai daug reiškia.

– Ar jūsų namuose jūsų vyras taip pat vaikšto pasitempęs, su šilkine pižama?

Aušra: Ne, mano vyras tikrai nevaikšto su šilkinėmis pižamomis. Bet taip, mano reikalavimai aplinkai iš tiesų yra dideli – svarbu, kad viskas aplink būtų estetiška. Ir visi prie to prisiderina. Mes su vyru kartu esame 35 metus, bet iki šiol jam skambinu paklausti, kur nakvosime – kuriame mieste, nes abu esame labai užsiėmę žmonės. Man dažnai moterys skundžiasi, kad yra jaukios namų mamos, bet į jas vyras nekreipia dėmesio. Taip yra todėl, kad moterys save pamiršta – tuomet vyras eina ir ieško tos, dėl kurios galėtų nerimauti. Aš net ir savo dukroms sakau – reikia mylėti, bet nereikia parodyti visos meilės. Nes kai tu būsi besąlygiškai mylinti ir atsidavusi – tokie santykiai neišliks ilgai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)