„Kai gavau pasiūlymą tapti vyriausiąja redaktore, pamaniau, kad jeigu manimi pasitiki, pasistengsiu tą pasitikėjimą pateisinti ir padaryti daugiau negu iki šiol“, – spalio mėnesio „Moters“ žurnalui pasakoja R. Lukaitytė-Vnarauskienė.

„Yra įvairių vadovavimo teorijų, dažnai jos viena kitą paneigia, bet vadovui, mano nuomone, svarbiausia – empatija, – sako vyriausioji redaktorė, – Žmogui niekada nesakysiu, kad privalo ateiti į darbą – nesvarbu, kad serga ar serga jo vaikas. Jeigu situacija apsiverstų ir iš vadovės vėl tapčiau pavaldine, nenorėčiau, kad taip elgtųsi su manimi, todėl taip niekada nesielgiu ir pati – nei darbe, nei namuose. Pagarba – vienas svarbiausių bendravimo kriterijų.“

Interviu ji pasakoja ir apie balansavimą tarp šeimos ir atsakingų pareigų bei apie meilę Prancūzijai, kur ji vykdavo lankyti savo tetos.

Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė

„Mano senelio sesuo po Pirmojo pasaulinio karo emigravo į Prancūziją. Per šaltąjį karą nutrūko visi ryšiai su Lietuva, bet nepriklausomybės pradžioje jos vaikai susirado mūsų šeimą. Nebegalėjome susikalbėti, nes jie nemokėjo lietuviškai, o mes nekalbėjome prancūziškai. Tada man buvo penkeri, o trylikos pradėjau mokytis prancūzų kalbos. Dvi tetos nusprendė man ir vienai pusseserei Lietuvoje samdyti mokytoją. Per vasaros atostogas važiuodavau pas vieną tetą į Centrinę Prancūziją. Tai buvo likimo dovana.“

Spalio mėnesio „Moters“ numeris dedikuotas veiklioms, daug siekiančios, bet savęs tarp daugybės vaidmenų nepametančioms herojėms. Tarp jų – aktorė Inga Jankauskaitė, viena įmonės „Vinted“ įkūrėjų Milda Mitkutė, Lietuvos ambasadorė Kinijoje Ina Marčiulionytė, profesinio augimo konsultantė Lina Danienė, Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos vadovė prof. dr. Rūta Nadišauskienė, pilotė Lina Malakauskaitė, menininkė Ieva Martinaitytė-Mediodia ir daug kitų.