Amal mėgsta jaunus žmones, stengiasi juos palaikyti. 2018 m. kovą po sudėtingų bylų darbe ir po motinystės atostogų ji visgi atrado laiko ir grįžo į Kolumbijos universiteto Teisės fakultetą – jame ji periodiškai dėsto tarptautinę viešąją teisę, rašoma tinklalapyje marieclaire.ru.

Amal patinka dėstyti – jos nuomone, žmonija išgyvena laikotarpį, kai ypatinga svarba tenka žmogaus teisėms ir jauniems žmonėms, kurie skatina socialinius pokyčius.

Aktoriaus sutuoktinė reikšmingiausiu pavyzdžiu laiko mamą. „Ji visada dirbo, buvo nepriklausoma, skyrė dėmesio karjerai, tiesa, mokėjo išlaikyti balansą, – 2016 m. Teksase vykusioje Moterų konferencijoje teigė Amal. – Ji visada išliko moterimi ir manė, kad svarbiausias dalykas – balansas. Šia jos nuostata vadovaujuosi iki šiol.“

Amal šiltai kalba apie motiną vedina ne vien dukteriškų jausmų. Baria Alamuddin iki šiol laikoma viena geriausių politikos žurnalisčių Libane ir Didžiojoje Britanijoje, į kurią su vyru Ramziu pabėgo, kai gimtojoje šalyje prasidėjo pilietinis karas.

Amal ir George'as Clooney

Tiesa, gimdyti dukterį Baria Alamuddin nusprendė Beirute. Nėštumo metu jai įvyko priešlaikinis placentos atsiskyrimas. „Vienu metu man pasakė, kad neteksiu kūdikio, – interviu amerikietiškam „Vogue“ pasakojo Amal motina. – Tačiau aš pasakiau – „ne“. Toliau įsivaizdavau jos veidelį, įsivaizdavau, kaip ji atrodys ateityje. Ir galiausiai ji gimė – tokia, kokią aš ir įsivaizdavau.“ Mergaitė gimė 1978 m. vasario 3 d., trumpam nurimus pilietiniam karui. Tėvas primygtinai norėjo pavadinti dukterį Amal – arabiškai tai reiškia „viltis“.

Devinto dešimtmečio pradžioje Libane atsinaujino konfliktas, ir Amal šeimai teko vėl išvykti į Angliją, į Birmingemą. Jaunesnioji Amal sesuo natūraliai ir lengvai įsiliejo į Britanijos visuomenę: ji mokėsi prestižinėje mergaičių mokykloje „Dr Challoner‘s“, turėjo daug draugų, niekada nesijautė nemėgstama ar nepritampanti dėl etninių priežasčių. Tiesa, ji ir sesuo Amal puikiai suvokė, veikiausiai dėl to stipriau nei dauguma teisininkų atsidėjo pabėgėlių ir karinių konfliktų aukų problemoms.

Met Gala 2018

Amal baigė studijas Oksfordo universitete, vėliau – Niujorko universiteto Teisės mokyklą. Ji visada mokėsi puikiai, dėjo daug pastangų, tiesa, neužsidarydavo bibliotekoje valandų valandoms. Ir mokykloje, ir universitete ji mėgo linksmintis, bendrauti.

Amal mama tapo dukteriai pavyzdžiu ir asmeniniame gyvenime. O profesinėje srityje mergaitė žavėjosi dar vienu žmogumi – Sonia Sotomayor. Anksčiau ji buvo Antrosios apygardos
Teisėja, o dabar yra JAV Aukščiausiojo Teismo narė. Amal susipažino su ja mokydamasi Niujorke. „Buvau jaunesnioji teisininkė, – viename interviu pasakojo Amal. – Su dideliu susidomėjimu stebėdavau, kaip ji elgiasi teisme. Jos galvoje tilpdavo šitiek įvairių idėjų. Ji tiesiog apipildavo klausimais visus, kurie prieš ją stovėdavo.“

Po universiteto Amal įsidarbino prestižinėje Niujorko kontoroje „Sullivan & Cromwell“, o tada prasidėjo gyvenimas pašėlusiu tempu. „Puiku, jei pavykdavo išeiti iš darbo 10 vakaro, – pasakojo Amal viename iš interviu. – Tai jau būdavo pasiekimas, nes tada spėdavau užšokti pas draugus vakarienės.“

Amal Clooney su vaikais

Ji kryptingai ir veržliai siekė karjeros, o kiekviena jos byla tapdavo tikra sensacija. 2004 m. Amal metams išvyko stažuotis į Tarptautinį Teisingumo Teismą Hagoje, vėliau perėjo į Tarptautinį baudžiamąjį tribunolą buvusiajai Jugoslavijai. Atlyginimas čia buvo nedidelis, o Haga mažai panaši į triukšmingą Niujorką, bet Amal nebijojo investuoti laiko ir jėgų į savo portfolio. Stažuotei einant į pabaigą, ji sužinojo, kad JTO inicijuoja buvusio Libano premjero Rafico Hariri nužudymo tyrimą (vėliau tai virto tribunolu). Ji prisijungė bent porai mėnesiu – kol galiojo turima viza.

Ši investicija pasiteisino – galiausiai Amal įsidarbino į „Doughty Street Chambers“ kontorą Londone, į kurią kreipdavosi garsiausi žmonės pasaulyje ir netgi šalių vyriausybės. Amal arba teisininkų komandos, kuriai priklausė ir ji, klientai buvo Julianas Assange, Julija Tymošenko ir daugelis kitų. Garsioji teisininkė atstovavo Armėnijai dėl armėnų genocido, žurnalistei Khadijai Ismayilovai jso byloje prieš Azerbaidžaną, Kambodžai – teritoriniame ginče su Tailandu.

Kai 2015 m. per „Auksinių gaublių“ ceremoniją aktorius G. Clooney atsiėmė Cecilio B. DeMille apdovanojimą už gyvenimo pasiekimus, vakaro vedėja Tina Fey pakvietė jį į sceną tokiais žodžiais: „Amal – teisininkė, dirbanti žmogaus teisių srityje, ji dirbo su „Enron“ byla, buvo Kofi Annano patarėja Sirijos klausimais, buvo išrinkta JAV atstove tirti karinius pažeidimus Gazos ruože. O šiandien jos vyras gauna apdovanojimą už pasiekimus kinematografo srityje.“ Aktorius nė trupučio neįsižeidė, juolab pats yra sakęs, kad kartais jaučiasi kur kas mažiau sumanus už savo žmoną.

Amal Clooney

Tiesa, praėjus trejiems metams iš Amal lūpų nuskambėjo jautrus viešas meilės prisipažinimas: „Jis – žmogus, kuriuo visada žavėsiuosi, o nuo jo šypsenos kas kartą sutirpstu. Mylimasis, su tavimi atradau tikrąją meilę.“

Jų šeima laikoma pavyzdžiu. Jie kartu pasirodo įvairiuose viešuose renginiuose, užsiima labdaringa veikla, kurią karjerą auklėja vaikus.

Tiesa, yra ir kritikuojančiųjų porą. Pvz., istorikas Davidas Starkey mano, kad, specializuodamasi žmogaus teisių srityje, Amal dezorientuoja visuomenę, kuri dėl jos pastangų pamiršta savo pareigas. O karališkasis advokatas Edwardas Folksas įsitikinęs, kad jai patiki reikšmingas bylas tik todėl, kad ji – garsaus aktoriaus žmona.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)