Pasveikinti Lietuvos metų moters, kurią kasmet renka „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“, Lietuvos politikos, verslo ir pramogų pasaulio atstovai rinkosi „Delfi“ sporto centre.

„Mūsų šventės dažnai būna netikėtose vietose, bet šįkart daug kas sunerimę klausė - kodėl vakarėlį rengiame konkurentų vardu pavadintame sporto centre? Intriga tokia - šį vakarą auksinę kurpaitę įteiksime moteriai, kuri remia po šiuo stogu besitreniruojančius sportininkus. Ir pati yra aistringa šios sporto šakos žaidėja“, - vakaro pradžioje paaiškino „Stiliaus“ redaktorė Liuminata Vainauskienė, vėliau svečius pakvietusi stebėti įspūdingą renginį - „Tinklinio naktį“, kurioje elitiniai pasaulio paplūdimio tinklininkai surengė įspūdingą šou.

Lietuvos moters titulas I. Malinauskienei atiteko dėl kelių priežasčių.

„Inga dirba srityje, kuri šiais metais kaip niekad buvo po didinamuoju stiklu. Tai moteris, vadovaujanti privačiam verslui, o privatus verslas pastaruoju metu Lietuvoje nepelnytai sumenkinamas.

Ačiū ministrui Aurelijui Verygai, kuris padėjo galutinai apsispręsti, kas bus šių metų moterimi. Ne, mes neišrinkome Metų moterimi Valančiaus blaivybės draugijos pirmininkės.

Ši moteris - privačios medicinos atstovė. Valstybė stipri kai žmonės gali rinktis. Ta pasirinkimo laisvė šiais metais buvo bandoma varžyti įvairiais būdais. Vienas jų - ir privačios medicinos paslaugų sferoje. Žmonės turi teisę rinktis, kur gydytis. Geri gydytojai, gavę išsilavinimą Lietuvoje, turi teisę oriai gyventi ir padoriai uždirbti savo gimtinėje. Be privačios medicinos, ko gero, šiandien tai sunkiai įsivaizduojama“, - pranešime cituojama L. Vainauskienė.

I. Malinauskienei įteikta skulptoriaus Mariaus Zavackio auksinė kurpaitė, o ją scenoje sveikino premjeras Saulius Skvernelis, Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Vidmantas Janulevičius, Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Darius Čerka.

Savo linkėjimus Lietuvos moteriai siuntė ir prezidento Valdo Adamkaus žmona Alma Adamkienė, tapusi pirmąja Lietuvos moterimi 1999-aisiais.

I. Malinauskienė džiaugėsi nauju titulu. „Tai buvo staigmena, bet labai džiugi. Labiausiai esu pamaloninta, kad šis titulas atiteko už verslumą. Jeigu tai būtų apdovanojimas už grožį, tai visai kitaip tai vertinčiau (šypsosi).

Šiandien verslininko įvaizdis yra truputėlį pamintas. Galvoju, kodėl taip yra. Vis dar yra manoma, kad verslininkas yra nesąžiningas, nemoka mokesčių, bet tai netiesa.

Kalbėdama apie save, aš žinau savo verslo kelią, visų pasiekimų kainą. Aš ekonomistė, į medicinos verslą pasukau dar studijuodama magistrą.

1993 metais amerikiečių gydytojas K. Leavittas atidarė pirmą Lietuvoje privačią kliniką ir ieškojo vadybininko. Klinikoje įsidarbinau 1997 metais, man buvo 24-eri. Buvau jauna, neturėjau patirties. Kelio pradžia buvo labai sunki, mes žingsnis po žingsnio ėjome į priekį“, - prisiminė ji.

Žurnalas šiemet metų moterį rinko 21-ąjį kartą.

2017 m. moterimi buvo išrinkta dainininkė Erica Jennigs, primena ELTA.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)