Tokiu būdu būtų apmokestinta 11,1 mlrd. dolerių sutartis, kurią kompanija sudarė siekdama nusipirkti didžiąją dalį „Hutchison Telecommunications“ Indijos kapitalo. Tuo metu tai buvo viena iš didžiausių Indijos mobiliųjų telefonų kompanijų.

„Vodafone“ norėjo, kad teismas panaikintų mokesčių departamento sprendimą, kad sandorį reikia apmokestinti.

Dabar „Vodafone“ pareiškė, kad ketina pateikti apeliaciją sprendimui, kuris priklausė nuo to, ar Indijos mokesčių institucija turi teisę kištis į dviejų užsienio kompanijų sandorį.

Sutartis buvo sudaryta kaip sudėtingas tarptautinis susitarimas, kurio pagrindu „Vodafone International Holdings“ („Vodafone“ Olandijos filialas) nusipirko 67 proc. Kaimanų salose įsikūrusios kompanijos „CGP Investments“, valdančios „Hutchison Telecommunications“ Indijos telekomo akcijų, kapitalo.
Šis sprendimas turės įtakos ir kitoms kompanijoms, investavusioms į Indijos verslą.

Galbūt tai atsitiktinumas, tačiau neseniai „Vodafone“ gavo didelę pinigų sumą, pardavusi 3,2 proc. didžiausio Kinijos mobiliojo ryšio operatoriaus „China Mobile“ kapitalo. Suma prilygsta 6,5 mlrd. dolerių, todėl Didžiojoje Britanijoje įsikūrusiai kompanijai tai didžiausio masto sutartis dėl nestrateginių investicijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją