Specialistams iš Lietuvos, Norvegijos, Švedijos bei kitų šalių vadovaus lietuvis, ilgametis „New Vision Baltija“ generalinis direktorius Evaldas Budvilaitis, rašoma pranešime spaudai.

Naująjį padalinį Lietuvoje steigia norvegų „PSI Group“, kuri technologinius sprendimus prekybos sektoriui tiekia visai Europai. Šį mėnesį visa „PSI Group“ ir jai priklausančios septynios įmonės, tarp kurių – ir Lietuvoje veikianti verslo technologijų prekybininkams lyderė „New Vision Baltija“, – keičia pavadinimą ir tampa „StrongPoint“.

„PSI Group“, dabar jau tapusios „StrongPoint“, generalinis direktorius Jørgenas Waaleris teigia, kad Lietuva yra itin patraukli inovacijų kūrimui bei vystymui. „Lietuvos specialistų ekspertinės žinios, kuriant ir vystant technologijas prekybos sektoriui, vertinamos visame pasaulyje. Grupė per savo veiklos istoriją sujungė septynias stiprias įmones Europoje. Šio tarptautinio strateginio centro kūrimas ir padalinio atidarymas Vilniuje – vienas iš strateginių žingsnių: sukoncentravę stipriausius ekspertus iš įvairių šalių, toliau stiprinsime savo pozicijas tarptautinėje rinkoje, sieksime geresnio klientų aptarnavimo ir toliau plėtosime siūlomų sprendimų asortimentą“, – teigia J. Waaler.

Kuriamo tarptautinio strateginio padalinio vadovas E. Budvilaitis grupės sprendimą steigti kompetencijų centro padalinį Lietuvoje vertina itin pozityviai. „Prekybos technologijos apima kur kas daugiau nei kasos aparatų programinę įrangą ar savitarnos kasas. Galima sakyti, kad ši sritis – viena pažangiausių technologijų prasme, į ją prekybos centrai aktyviai investuoja, strategiškai siekdami didinti veiklos efektyvumą, taip pat norėdami pirkėjams sudaryti kuo patogesnes sąlygas apsipirkti. Tai, kad technologijų centro padalinys bus Lietuvoje, rodo didžiulį mūsų šalies specialistų pripažinimą ir be abejonės dar labiau stiprina Lietuvos, kaip gebančios kurti pasaulinio lygio inovacijas šalies įvaizdį“, – teigia E. Budvilaitis.

Strateginiame technologijų kūrimo ir diegimo centre dirbs maždaug 100 specialistų iš įvairių šalių. Kuriant paslaugas bendradarbiaus geriausi elektronikos inžinieriai, programuotojai ir produktų bei projektų vadovai. Trys grupės dirbs Stokholme, Osle ir Vilniuje. Įkūrus padalinį Lietuvos sostinėje, jame dirbs apie 30 darbuotojų, artimiausiu metu numatyta jų skaičių plėsti. Technologijų centro specialistai kurs ir diegs programinę įrangą strateginiams grupės produktams, jie taip pat analizuos produktų taikymo įvairiose Europos šalyse galimybes.

Pasak E. Budvilaičio, prekybininkams vis dažniau siūlomi integruoti paslaugų paketai, apimantys viską: nuo procesų valdymo analizės iki techninių įrengimų su specialiai kuriama programine įranga. „Įrangos tiekėjai tampa ir technologinių sprendimų teikėjais, tokių integruotų sprendimų poreikis auga visame pasaulyje, Lietuvoje taip pat. Jeigu anksčiau technologijos būdavo skirtos konkrečios problemos sprendimui, dabar jos diegiamos strategiškai. Pavyzdžiui, analizės metu ieškoma galimybių efektyviau organizuoti darbuotojų laiką, grynųjų pinigų valdymą, išnaudoti prekybos plotą ir apyvartinį kapitalą. Tokiu būdu mažinami prekybininkų nuostoliai bei kaštai, didinami pardavimai. Pastebime, jog tradicinis suvokimas, kad prekybos technologijos turi suteikti naudą tik prekybininkui, keičiasi. Prekybininkai siekia, kad apsipirkti bei susimokėti už prekes būtų patogiau ir klientams“, – teigia E. Budvilaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)