Moteris, kurios vardas neskelbiamas, skelbimą, kad nori pirkti telefonus, patalpino į populiarią Australijoje skelbimų svetainę.

Netrukus su ja susisiekė „pardavėjas“, pareiškęs kad turi „du obuolius“ pardavimui. Pirkėja ir sukčius nutarė susitikti vietiniame „McDonalds“ restorane, kur pinigai ir buvo iškeisti į prekes.

Pirkėja gavo dvi naujas „Apple iPhone“ pakuotes, už kurias sumokėjo 1500 Australijos dolerių (apie 3500 litų).

Ji įsigijimo metu pakuočių netikrino ir tik namie pastebėjo, kad dėžutėse yra ne obuolio ženklu pažymėti telefonai, o tikrų tikriausi obuoliai, rašo independent.co.uk.

Vietos pareigūnė - Vyr. konsteblė Jess Hopkin – įspėjo piliečius būti atsargersniais perkant daiktus internetu.

„Nereikia to vengti, nes dauguma žmonių prekiauja sąžiningai. Bet kai perkate, elkitės protingai. Jeigu pasiūlymas skamba pernelyg gerai, kad būtų tiesa, tikriausiai tai nėra tiesa. Tai yra sveikas protas“, - sakė policininkė.

„Nuolat tobuliname procesus ir skatiname vartotojų švietimą, kad „Gumtree“ taptų pačia saugiausia platforma pirkimams ir pardavimams“, - sakė skelbimų svetainės atstovė Niki Hennessy.

Istorijos, kai vietoje „Apple“ produktų nusiperkama visai ne tai, ko norima, nėra naujovė: šias metais Mančesteryje (JK) vyriškis vietoje „iPad“ kompiuterio gavo dėžutę su bulvėmis, kitam vyrui vietoje kompiuterio buvo pakištas butelis su vandeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)