Jis pabrėžia, jog Pasaulio ekonomikos forumo suvažiavime didelis dėmesys skiriamas kibernetinio saugumo ir privatumo klausimams aptarti. Šių metų Pasaulio Ekonomikos Forumo tema: „Globalizacija 4.0: pasaulinės architektūros formavimas ketvirtosios pramonės revoliucijos amžiuje“.

Diskusijose su technologijų ir politikos lyderiais pakviestas dalyvauti Einaras von Gravrock Davoso susitikime pabrėžia ne tik kibernetinio saugumo svarbą, bet ir dalinasi įžvalgomis kaip naujosios technologijos, tokios kaip 5G ir kvantinės kompiuterijos plėtojimas, pakeis saugumo ir privatumo svarbą. Diskusijose vieningai pritariama, jog tolimesnė technologijų plėtra yra neįmanoma be efektyvesnių saugumo sprendimų ir jų pritaikymo globaliu mastu.

Per pastaruosius kelerius metus interneto naudojimas sparčiai išaugo, interneto prieigos ir nesaugių išmaniųjų prietaisų vartotojų prijungimas prie interneto tinklo sukūrė nesaugią kibernetinę aplinką, kuri yra vis dažniau pažeidžiama. Pasaulinės tendencijos rodo, jog saugumo spragos vartotojų duomenų saugumui didėja eksponentiniu greičiu. Tyrimų bendrovė „Gartner“ prognozuoja, jog dar iki 2020-ujų metų prie interneto tinklo prijungtų išmaniųjų įrenginių skaičius viršys daugiau nei 12 mlrd.

„Duomenų saugumas ir asmens privatumas yra viena iš žmogaus teisių. Kompanijos ir valdžios atstovai yra atsakingi už visuomenės saugumą. Džiaugiuosi, galėdamas dalintis savo komandos patirtimi su Pasaulio ekonomikos forumo bendruomene. Tikiu, kad dirbtinio intelekto technologijų pagalba galima išspręsti kibernetinio saugumo problemas bei pagerinti internetinę patirtį globaliu mastu“, – teigė Einaras von Gravrock.

Specialiai Pasaulio ekonomikos forumo suvažiavimui „CUJO AI“ kompanija parengė Kibernetinio saugumo tendencijų tyrimą. Apklausus daugiau nei 2000 žmonių išsiaiškinta, jog 85,2 proc. respondentų mano, jog elektroninių nusikaltimų prevencija turėtų būti užtikrinama interneto paslaugų teikėjų, vyriausybių, vartotojų ir verslo atstovų bendrų pastangų dėka. Tik 33,2 proc. respondentų sutinka, jog patys vartotojai yra atsakingi už elektroninių nusikaltimų prevenciją ir net 44,2 proc. apklausos dalyvių teigė, jog jei jie taptų kibernetinio nusikaltimų aukomis kreiptųsi į savo interneto paslaugų teikėją.

Pasaulio Ekonomikos Forumo duomenimis, kibernetinės atakos ir duomenų nutekinimo atvejai yra laikomi vienu svarbiausių pasaulinės rizikos faktorių visuomenei. „Eurobarometras“ pritaria šiai išvadai: 87 proc. europiečių mano, kad elektroniniai nusikaltimai yra svarbus ir vis dar iki galo neišspręstas klausimas.

Praėjusiais metais „CUJO AI“ dalyvavo „Summer Davos“ kaip pripažinti Technologijų Pionieriai. Neseniai kompanija pranešė, kad jų kibernetinio saugumo sprendimai pasirinkti ir integruojami „Comcast“ ir „Charter Communications“, dviejų didžiausių JAV telekomunikacijų operatorių, vartotojams. Šiuo metu CUJO AI platformos dirbtiniu intelektu grįsti sprendimai apsaugo daugiau nei 240M įrenginių, 16M namų visame pasaulyje.

„CUJO AI“ – Amerikos lietuvių įkurta dirbtinio intelekto kompanija, tiekianti telekomunikacijų kompanijoms dirbtiniu intelektu grįstus sprendimus saugumo, įrenginių atpažinimo, tinklo analizės srityse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)